25n
25N
25N

El caqui valencià pateix 10 milions de pèrdues pel fred

Les gelades nocturnes han causat desperfectes en molts camps. Des del sector del cítric viuen la situació amb inquietud.

El caqui valencià pateix 10 milions de pèrdues pel fred
13/12/2017 -

La situació climàtica que viu la Comunitat des de fa una setmana comença a deixar els seus primers efectes en el camp. I és que el fred, a més de fer evident un acusat problema de pobresa energètica entre la població, també afecta els cultius. La producció de caqui és sens dubte una de les més afectades per les gelades nocturnes. L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) xifra en 10 milions d’euros els danys ocasionats per la caiguda dels termòmetres.

La Comunitat Valenciana produeix prop del 90% dels caquis espanyols. Concretament, el cultiu es concentra en la comarca de la Ribera, que compta amb al voltant de 13.000 hectàrees de caqui. Allí les temperatures per la nit es van mantenir baix zero diversos dies seguits. I això ha causat l’afecció de la collita completa en alguns camps, i en uns altres, uns desperfectes notables.

La major part de la producció de caqui està assegurada, per la qual cosa aquells agricultors que hagen patit danys en els seus cultius cobraran el segur. En aquest sentit, el president d’AVA-ASAJA demanarà a la companyia asseguradora que accelere els tràmits de valoració dels danys. Falta recol·lectar entorn del 20% de la superfície de caquis i no seria recomanable retardar aquest procés.

Les conseqüències del fred en el caqui, i al contrari del que sol succeir en altres productes com els cítrics, són molt evidents a simple vista, per la qual cosa els fruits danyats no seran aptes per a la venda i s’evitarà així una caiguda dels preus de la collita.

Així mateix, des del sector del cítric també observen la situació amb inquietud. Temen que el desplome dels termòmetres afecte la seua collita, igual que els productors d’hortalisses. I és que els cultius d’enciams i carxofes també podrien veure’s afectats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 10 =