25n
25N
25N

Ribó requereix l'IATA perquè siga col·laborador per a garantir l'èxit de la ciutat com a Capital Mundial de l'Alimentació

Ribó requereix l'IATA perquè siga col·laborador per a garantir l'èxit de la ciutat com a Capital Mundial de l'Alimentació
28/02/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en l’acte de clausura del 50 Aniversari de la constitució de l’IATA (Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments) depenent del CSIC (Centre Superior d’Investigacions Científiques), que “ha sigut una referència de l’activitat científica i investigadora duta a terme en la ciutat”, segons les seues paraules. Ribó ha reiterat a l’IATA la seua petició de suport per a maximitzar els èxits de València com a Capital Mundial de l’Alimentació.

Un dels mèrits de l’IATA, ha explicat Joan Ribó, és liderar la creació de “tecnologia i coneixement que es puga transferir a la societat per a ser emprats en l’activitat econòmica vinculada al sector agroalimentari, que és un dels sectors més importants i de major potencial exportador en el nostre territori i que en l’Ajuntament valorem i tenim molt en compte”.

Cal recordar que els productes agrícoles valencians han tingut gran protagonisme en la recerca aplicada i desenvolupada per l’IATA gràcies a la seua ubicació en la nostra ciutat. Aquest institut, fundat el 1966, està lligat al científic Eduardo Primo Yúfera, reconegut amb el premi Jaume I i amb la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat.

L’alcalde de València ha ressaltat “la importància i el protagonisme que la ciutat ha tingut durant l’últim mig segle en el camp de l’agroquímica i la tecnologia dels aliments, com a conseqüència de ser seu un centre de recerca de referència nacional i internacional, i també celebrar els èxits que han permés la transferència de resultats a un sector industrial agroalimentari molt potent i dinàmic”. Així mateix, han aconseguit “desenvolupar una recerca d’excel·lència perquè ens alimentem millor, amb productes de major qualitat i produïts de forma sostenible, és un repte que a València es redobla en un any en què hem sigut elegits per la FAO per a ser la Capital Mundial de l’Alimentació”.

Ribó ha reivindicat que el nomenament com a Capital Mundial de l’Alimentació ha de revertir en la ciutat com una “font d’oportunitats, de protagonisme internacional, desafiaments i metes com el treball rigorós sobre el dret de tot ésser humà a una alimentació sana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 1 =