25n
25N
25N

Campillo demana una "oportunitat" a les taules de diàleg de Generalitat sobre l'Albufera

Campillo demana una "oportunitat" a les taules de diàleg de Generalitat sobre l'Albufera
15/11/2019 -

El vicealcalde de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha demanat “donar una oportunitat” a les taules de diàleg que ha proposat la Generalitat Valenciana respecte a la proposta de programa de paisatge de l’Albufera –que actualment es troba en exposició pública– i ha manifestat que “pot emfatitzar” amb els veïns de la zona que pensen que és un “programa molt revolucionari”.

El projecte de programa de paisatge de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat aposta per reconvertir l’Autopista del Saler en una via parc amb carril bici i un sol carril per sentit, mitjançant diverses actuacions de renaturalització al llarg de 10 anys.

En aquests moments, es troba en exposició pública, i Campillo ha destacat el fet que es vagen a produir aquestes taules de diàleg amb els veïns “en les quals participarà també l’Ajuntament”, i ha ressenyat el “gest” del govern autonòmic d'”allargar el període d’al·legacions”.

No obstant això, Campillo ha assenyalat que en aquest moment s’estan portant accions de pacificació de la carretera en punts com el Saler, on s’està instal·lant un semàfor que connecta el port amb el poble, i ha incidit en què aquestes actuacions són “diferents” a les que preveu el projecte.

“Una cosa és la pacificació de la carretera, en la qual tenim un compromís irrenunciable per a la seua compatibilitat amb els valors del parc natural, i per a no matar a la gallina dels ous d’or d’aqueixos municipis, i una altra cosa és el programa de paisatge”, ha manifestat.

Una marxa de tractors, furgonetes i motos va inundar divendres passat el centre de València per a expressar el seu rebuig al pla de pacificació de la CV-500, que, segons denunciaven, “s’ha fet sense escoltar a la gent”. En les pancartes i cartells que es van exhibir es podia llegir ‘CV-500 no es toca’, ‘Pobles vius CV-500’, ‘CV-500 No semàfors, no bulevard, no Pativel’, ‘No al programa paisatgístic de l’Albufera’, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =