caixa popular

Cap de Suro: 'La Falla Infantil 2019 serà un monument de sentits i vinculada al xicotet comerç'

El debut de Cap de Suro en la Secció Especial va ser en 2017, quan van guanyar el primer premi d’Enginy i Gràcia

facebook.com/CapDeSuroEstudi

Cap de Suro: 'La Falla Infantil 2019 serà un monument de sentits i vinculada al xicotet comerç'
10/05/2018 -

El dimarts passat, es prenia una de les decisions més importants de les Falles 2019: Qui seria l’encarregat de plantar la Falla Infantil Municipal 2019. Així, i després de valorar els tres projectes que van defensar els artistes, el jurat faller, que una vegada més es va formar sense representació política, va escollir a l’estudi Cap de Suro, format per Ariadna González i Xavi Gurea per a representar la falla municipal.

Després d’aquesta notícia, que sens dubte, suposa un pas important per a la seua trajectòria, València Extra ha parlat amb Ariadna González, que ens ha explicat com se senten després d’aquesta decisió del jurat. ‘És tot un orgull plantar la Falla Infantil Municipal, a més de la culminació de la nostra carrera. Portem sis anys, i crec que hem arribat al cim, a la Plaça de l’Ajuntament. Estem molt contents, i també una mica impactats perquè volem que a la gent li agrade el que anem a fer. Al cap i a la fi, és la falla de València, i esperem que tinga un bon acolliment’.

Era la segona vegada que es presentaven i, en aquesta ocasió, han aconseguit guanyar-se al jurat. ‘Estàvem una mica nerviosos, perquè no se’ns sol donar bé parlar en públic o fer presentacions, però teníem molt clar el que volíem dir per a defensar el nostre projecte’. Al voltant de 40 minuts van estar parlant de la seua proposta amb un jurat que, finalment, es va decantar pel seu projecte. Òbviament, no ens poden donar detalls de com serà la falla infantil, per això, haurem d’esperar a la presentació d’esbossos, però el que sí que ens ha explicat Ariadna és que ‘serà una falla de sentits, integrada en la Plaça de l’Ajuntament, i vinculada amb el xicotet comerç’.

Cap de Suro va sorgir quasi per casualitat. Ariadna i Xavi estudiaven en l’Escola de Disseny de València. Ell faller de tota la vida, i ella de Benidorm. ‘Mai havia pensat que acabaria fent falles. Un dia, Xavi em va dir: ‘Tu i jo anem a fer falles’. Va, acabar la carrera, no teníem treball, i vam decidir muntar Cap de Suro. La primera vegada, vam estar treballant tot un any en una Falla, que tenia un pressupost de 3.000 euros, imagina’t’. Des de llavors, no han parat de créixer.

Cap de Suro

Van començar plantant en la Falla Pizarro-Cirilo Amorós, on van aconseguir el primer premi en la secció desena. D’ací, van saltar a la primera categoria en la Falla Joaquim Costa-Comte Altea o Castelló-Segorbe. ‘El nostre debut en Secció Especial va ser en 2017 en la Falla Exposició-Micer Mascó, on vam aconseguir el primer premi d’Enginy i Gracia, i on repetirem també l’any passat. A més, hem passat per les falles Gravador Esteve-Cirilo Amorós, i hem plantat fogueres dos anys a Alacant en Gran Via Garbinet’. Per a les Falles de 2019, a més de ser els encarregats de la Falla Infantil Municipal, Xavi ha firmat les falles de Marqués de Montortal-José Esteve i Cuba-Puerto Rico, encara que Ariadna li tirarà una mà, ‘com ja es va fer en la falla Blanqueries aquestes últimes falles’.

menut palau

Etiquetes


menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − cinc =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019