caixa popular

Caos en la Sanitat valenciana

05/02/2018 -

La imprevisió de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, està passant factura als valencians. Des de fa més d’un mes, abans de Nadal, els centres de salut i els hospitals estan col·lapsats però la màxima responsable deixa passar el temps i no fa res malgrat les queixes. Els casos de grip han anat en augment i si bé no es pot preveure quan es dispararà, sí que es pot fer una previsió de personal que després es complisca. Va determinar per exemple que els centres de salut tancaren en les vesprades de les setmanes de Nadal i Any Nou, la qual cosa va obligar als pacients a traslladar-se a les urgències d’hospitals, que al seu torn es van quedar col·lapsats per falta de personal.

Montón i col·lapse són sinònims. Cada decisió que pren la consellera afecta de ple a la salut dels valencians. Esperar en urgències durant hores a ser atés, ingressar en habitacions amb dues i fins a tres pacients més, i açò amb sort, quan no et toca una llitera en ple passadís, no es pot considerar una atenció digna als pacients.

El famós “Pla de contingència”, davant la situació alarmant de casos de grip en la nostra Comunitat, ha sigut un fracàs. Tant la previsió com la planificació per a respondre a unes necessitats assistencials s’han evidenciat com a deficients. El més greu és que Montón no ha fet res per millorar-les malgrat tenir ple coneixement per les queixes i reunions amb sindicats, associacions o els propis alcaldes de les poblacions afectades que han intervingut per a actuar davant aquest caos i canviar les desastroses decisions sanitàries de la Consellera sense cap èxit. A aquest pas arribarem a Setmana Santa i tornaran de nou a tancar els centres de salut, amb més problemes i els col·lapses.

Li recomanaria visitar els centres de salut i els hospitals, com La Fe de València o el Clínic, on els propis pacients podran explicar-li el que ocorre de debò, i també els professionals que es queixen de la sobrecàrrega de treball.

És imprescindible un major esforç en l’augment dels recursos humans, doncs no s’han cobert els permisos dels sanitaris en molts centres de salut, o les baixes laborals no es cobreixen fins passades dues setmanes, quan en aquestes situacions hauria de substituir-se al 100% i des del primer dia. Però a la Consellera sembla que li importa més participar en saraos i la propaganda, que la salut dels valencians i dels professionals de la sanitat. En realitat, la consellera Montón tracta d’amagar la seua mala gestió i incompliments. Com amb l’Antiga Fe que ara ha tret a exposició pública diversos projectes per a veure què fer. Tres anys perduts pel seu sectarisme i imprevisió i els que seguiran. Com les llistes d’espera quirúrgiques, de consultes d’especialistes i de proves diagnòstiques que ha aconseguit siguen inacceptables i alarmants, o com en el 2016 que va deixar sense executar més d’11 milions d’euros en inversions, i a la fi de novembre del 2017 s’havia executat només el 27,56 % del total.

Ni els valencians i valencianes, ni els professionals sanitaris ens mereixem aquesta caòtica Sanitat. I, mentre, el President Puig segueix sense cessar-la.

Maria Remedios Yáñez
Portaveu de Sanitat. Grup Parlamentari Popular


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 13 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris