caixa popular

El canvi d'hora d'aquest cap de setmana: una hora més per a dormir

Aquest podria ser l’últim canvi a l’horari d’hivern, ja que l’1 d’abril es tornarà al d’estiu i podria mantindre’s en la Unió Europea

El canvi d'hora d'aquest cap de setmana: una hora més per a dormir
27/10/2018 -

Aquest cap de setmana es produirà el canvi d’hora per a començar l’horari d’hivern, de manera que en la matinada del diumenge a les 3 tornaran a ser les 2, una hora menys en les Illes Canàries. Un canvi que realitzen tots els Estats de la Unió Europea i que podria ser el penúltim que es faça, després dels últims debats sobre si aquest és positiu o negatiu.

En els últims mesos s’ha produït un ampli debat sobre si és bo o no aquest canvi d’horari al qual obliga la Comissió Europea, que va llançar una consulta pública entre juliol i agost i va mostrar que el 80% dels ciutadans espanyols preferien mantenir l’horari d’estiu, igual que els seus veïns europeus, segons fonts oficials.

La necessitat de mantenir un únic horari en la Unió Europea ha portat al fet que el passat 12 de setembre la Comissió Europea proposara una Directiva que elimine les disposicions relatives al canvi i que posa com a data per a realitzar l’últim canvi l’1 d’abril de 2019. No obstant això, si la majoria d’Estats decideixen quedar-se en l’horari d’hivern, el canvi definitiu seria el 27 d’octubre de 2019.

Quines conseqüències pot tenir el canvi en la nostra salut?

Són moltes les persones que pateixen les conseqüències del canvi d’horari durant els dos o tres dies posteriors i un dels motius principals és la llum, un regulador natural del nostre organisme que afecta la secreció de la melatonina, l’hormona que regula el somni. En concret, si hi ha més llum, hi ha menys melatonina, per la qual cosa hi ha més cansament o es dorm pitjor.

Així ho indica un informe d’acierto.com, que a més recomana coses tan senzilles com menjar bé. Per exemple, recomana menjar aliments que eviten la somnolència, com l’ou, el formatge, el peix o el plàtan, però també avançar progressivament l’horari dels menjars en els dies anteriors o posteriors en intervals de 15 minuts.

D’altra banda, l’informe aconsella no dormir la migdiada si no estàs acostumat a fer-ho, ja que pot alterar més el rellotge intern. A més, afig que és bona idea fer exercici moderat abans de dormir per a augmentar els nivells de serotonina, que ajuden a agafar el son, encara que no intens, ja que podria produir el contrari. No obstant això, si és necessari s’ha de consultar a un especialista a l’hora d’adaptar-nos al nou canvi horari, que aquest cap de setmana, es traduirà en una hora més per a dormir.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 1 =