25n
25N
25N

"Amb Compromís, el canvi iniciat en 2015 és imparable"

Compromís defensa una ciutat de barris i pobles com la que consoliden el Parc Central i el Parc de Malilla

"Amb Compromís, el canvi iniciat en 2015 és imparable"
15/12/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, han dialogat este matí amb més de tres-centes persones al barri de Malilla en un nou acte de rendició de comptes organitzat per Compromís per València dins de la segona fase de la campanya ‘El Canvi No Para’. En la trobada celebrada al Parc de Malilla este enclavament, precisament, ha sigut protagonista, juntament amb el Parc Central que s’obri a la ciutadania despús-demà dilluns, com a “símbols de la València que volem i mereixem, una ciutat de barris i pobles on el benestar de la ciutadania siga prioritari”.

‘Ribó: “Després de 30 anys per fi disfrutarem d’esta zona verda tan important. Però encara volem més i exigim al govern central el soterrament de les vies del tren d’una vegada”‘

Ribó ha afirmat que el canvi iniciat a València en 2015 “és imparable” i que Compromís n’és la garantia perquè els governs que integra “funcionen i ho fan amb eficiència, honradesa i transparència”. Per això, ha garantit que si està en la seua mà reeditarà un govern progressista per a la ciutat de València. A més, ha defensat “el diàleg com a forma d’entendre la vida i la política” i la participació veïnal i la rendició de comptes com a qüestions clau per a “un govern que governa per a les persones i per a tots els barris i pobles de la ciutat”. Per això ha destacat grans inversions als barris que milloren la vida del seu veïnat en el dia a dia, com ara el Parc de Malilla, obert al públic ara fa un any, o el Parc Central, que obrirà les seues portes este dilluns. “Després de 30 anys per fi disfrutarem d’esta zona verda tan important. Però encara volem més i exigim al govern central el soterrament de les vies del tren d’una vegada”, ha afirmat.

A més, ha fet balanç del mandat actual en diversos àmbits, com ara l’econòmic, on ha destacat la reducció del deute municipal en quasi la meitat en sols tres anys i mig, o el social, amb un augment de la partida de servicis socials en un 50 per cent i 2.500 sol·licituds tramitades de la renda valenciana d’inclusió en sis mesos. “València és una ciutat de les persones, on ja ningú es queda sense llum o aigua per no poder pagar la factura, a ningú es fa fora de sa casa per no poder pagar la hipoteca i on hem triplicat les beques de menjador i hem oferit ajudes al lloguer a 1.500 famílies”, ha explicat.

D’altra banda, Ribó ha assegurat que continuarà defenent els interessos de València i la seua gent, amb les reivindicacions a l’Estat que això supose, atés que “la ciutat continua a la cua en inversions de l’Estat, amb una mitjana de 67 euros per habitant menys que en la resta de l’Estat”. També ha exigit el contracte-programa per al transport metropolità perquè cada any Madrid, Barcelona i Canàries reben més de 280 milions d’euros mentre a València fins a enguany no ha arribat ni un sol euro.

Per la seua part, Oltra ha destacat que les polítiques compromeses amb les persones han permés que “milers de valencians i valencianes tinguen una vida més fàcil ara que fa tres anys” i a tall d’exemple s’ha referit a la sanitat universal al territori valencià, la gratuïtat dels llibres de text, les places escolars gratuïtes en Infantil per a xiquets i xiquetes entre dos i tres anys o el programa que ha permés que més de 4.000 joves troben la seua primera feina.

‘Oltra: “Amb un govern que funciona i que ha fet un treball exemplar hem eixit d’una època tenebrosa de corrupció i retallades socials, econòmiques, cíviques i de drets”‘

“Amb un govern que funciona i que ha fet un treball exemplar hem eixit d’una època tenebrosa de corrupció i retallades socials, econòmiques, cíviques i de drets”, ha afirmat Oltra, qui ha destacat que més de 74.000 persones s’han incorporat als darrers tres anys al sistema valencià de dependència, vora 60.000 més de les que hi havia en 2015. A més, ha ressaltat l’eliminació del copagament imposat pel PP en l’anterior legislatura, de forma que “hem restaurat un altre dret tornant 18 milions d’euros a qui corresponia, a les persones que els necessitaven, perquè amb el copagament encobert del PP en alguns casos hi havia persones que rebien 20 euros i ara, amb l’eliminació d’eixe copagament, els casos de grans dependents han passat a cobrar 833 euros”.

Malilla.

Pel que fa a la gestió realitzada en este mandat a Malilla, a banda de les dos grans zones verdes esmentades, l’alcalde ha destacat l’execució d’una gran instal·lació esportiva al barri, reivindicada durant molts anys pel veïnat, així com la redacció del projecte per a un centre sociocultural, un augment del pressupost en neteja, reparacions al col·legi Rafael Mateu i el projecte de nova construcció per al Fernando de los Ríos.

Ribó també ha posat en valor els horts urbans, l’aposta per la biodiversitat al parc del barri, els treballs per desbrossar els escocells, les intervencions patrimonials a la barraca de Vicentet i Rafaelet, la nova oficina municipal d’ocupació al barri, la finalització del PAI de Sant Pau, la modernització de l’enllumenat en diverses vies del barri que ara tenen una il·luminació més eficient i de major qualitat i l’arribada de l’oferta cultural descentralitzada per la que aposta el seu govern amb múltiples propostes a Malilla tant amb el programa Cultura als Barris com amb la Gran Fira del mes de juliol o fins i tot amb l’arbre de Nadal que enguany també ha arribat a Malilla.

Per últim, ha destacat les polítiques de mobilitat que han permés fer realitat una reivindicació històrica del barri perquè la línia 18 dels autobusos de l’EMT acostara el seu veïnat a l’hospital Doctor Peset, els canvis en eixa línia i la 8 per fer-les més ràpides, la creació de la línia 99, que és una de les més utilitzades, les obres per millorar l’accessibilitat en les parades d’autobús i també l’aposta per la connexió amb carril bici del barri amb el centre de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + deu =

CCCC
torrent