25n
25N
25N

Cantó anuncia que Cs portarà al Parlament Europeu el plurilingüisme de Marzà per "vulnerar el dret a la llibertat"

Cantó anuncia que Cs portarà al Parlament Europeu el plurilingüisme de Marzà per "vulnerar el dret a la llibertat"
18/01/2020 -

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha anunciat que Cs portarà al Parlament Europeu a Brussel·les la Llei de Plurilingüisme del conseller d’Educació, Vicente Marzà, per “vulnerar el dret fonamental a la llibertat”.

Així ho ha avançat Cantó en una visita a la localitat de Xàtiva, acompanyat de la diputada autonòmica Mamen Peris i el portaveu municipal de CsJuan Giner, abans d’acudir a Orihuela (Alacant) per a participar en la manifestació ‘Per la llibertat d’elecció de llengua’, convocada per la FAPA Gabriel Miró.

Cantó ha asseverat que el Consell “està violant clarament l’article sis de la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea que recull, entre altres, el dret a la llibertat de tots els ciutadans, i no hi ha res més lliure que poder expressar-se i educar-se en la llengua que cadascun vol”, ha afegit.

“En la Comunitat Valenciana, a més, trobem zones que tenen reconeguda l’exempció lingüística, però Marzà està passant per damunt de la llei”, ha insistit el portaveu parlamentari de Cs.

El dirigent de la formació ha titllat d'”incomprensible que als alumnes als qui se’ls permet no estudiar l’assignatura de valencià, en canvi, el tripartit els obligue a estudiar altres matèries troncals, com a ciències, en llengua valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + quinze =