25n
25N
25N

Cantó (Cs) portarà a Fiscalia el "conflicte d'interés" entre les accions de Puig en mitjans i publicitat institucional

Cantó (Cs) portarà a Fiscalia el "conflicte d'interés" entre les accions de Puig en mitjans i publicitat institucional
21/01/2020 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, ha anunciat aquest dimarts que demanarà a Fiscalia que investigue el “conflicte d’interessos” entre les accions del president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, en mitjans de comunicació i la publicitat institucional que “col·loca des de Presidència”, així com”les ajudes públiques a les empreses del seu germà”.

En roda de premsa, ha recordat que Cs ja va reclamar una “investigació exhaustiva” sobre aquest tema per part de l’Oficina de Control de Conflicte d’Interessos de la Generalitat, que ha respost recentment que “ja ha emés un dictamen per fets pràcticament coincidents”.

Cantó ha criticat així “la burla de tres entitats diferents” del Consell -aquesta oficina, l’Agència Antifrau i la Conselleria de Transparència en marejar” a Cs i remetre’s “les unes a les altres”. “És una aixecada de camisa davant la qual anirem a Fiscalia perquè investigue aquests fets greus i puguem eixir de dubtes”, ha recalcat.

En aquesta línia, ha reiterat que “Puig no pot continuar comportant-se com el Berlusconi de Morella (Castelló)” i que “els socis del tripartit valencià (Compromís i *Unides *Podem) no poden continuar tapant-li les vergonyes”.

El *síndic ‘taronja’ ha sostingut que el president “no pot mantindre unes accions que li donen un benefici sobre la publicitat que col·loca des de Presidència i que, resumint i simplificant, li converteixen en un comissionista de la publicitat institucional”.

Paral·lelament, Ciutadans vol que Fiscalia investigue “el conflicte de la quitació” que va aplicar l’Institut Valencià de Finances (IVF) al deute del Grup Zeta, per si Puig degué abstenir-se en la votació del decret que va permetre aquesta operació en ser propietari de l’1,17% de les accions de Pecsa -editora del periòdic ‘Mediterrani’, d’aquest grup–.

Toni Cantó també demanarà que el ministeri públic analitze “l’entorn de la família de Ximo Puig, un tema que és públic”, davant “les ajudes a empreses del seu germà, Francis Puig”, responsable de Comunicacions dels Ports SA.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + set =