caixa popular

Cantó assegura que la llibertat de treballar en qualsevol CCAA està sent "amenaçada per la imposició del català"

Cantó assegura que la llibertat de treballar en qualsevol CCAA està sent "amenaçada per la imposició del català"
22/09/2018 -

El diputat nacional de Ciutadans (Cs) per la província de València, Toni Cantó, ha assenyalat aquest dissabte que “la llibertat dels ciutadans d’Espanya de poder treballar” en qualsevol comunitat autònoma “està sent amenaçada” per “la imposició” del català.

“Aquesta llibertat no solament està sent amenaçada, sinó que s’ha acabat i és una de les coses contra les quals hem de lluitar”, ha explicat en l’acte ‘Stop barreres lingüístiques’.

A continuació, ha volgut relatar una experiència personal i ha recordat que quan va treballar com a actor en diverses sèries de televisió de Madrid “ningú li va demanar gens que no fóra parlar la llengua comuna, professionalitat i treball en equip”.

No obstant això, ha explicat que quan va haver de treballar en una sèrie de Barcelona, la qual es gravava en castellà, va demanar doblegar la seua pròpia veu en la versió catalana i, segons ha assegurat, li van dir que no podia perquè “tenia accent valencià”.

“Just als dos mesos jo vaig començar a treballar en Canal 9 i com havia estat diversos mesos a Catalunya, vaig agafar accent català i em van demanar que cuidara que no m’isquera gens d’accent català, com si en TVE algú es queixara d’un accent andalús o català”, ha afegit.

En aquesta línia, ha apuntat que “si algú d’Albacete volguera treballar a Balears, la Comunitat Valenciana o Catalunya, no li seria possible per raons com la llengua”.

D’altra banda, ha recordat una altra vivència personal en la qual, quan gravava una altra sèrie a Catalunya, l’adreça de la mateixa va tirar a una actriu catalana perquè “era incapaç d’improvisar en espanyol”.

“A aqueixa xica l’estaven condemnant a no treballar fora de Catalunya pel que les nostres peticions no són solament perquè tots puguen treballar ací sinó per a no tancar-los les portes als qui volen treballar fora d’aquestes comunitats”, ha conclòs.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =