25n
25N
25N

Cano sobre concentracions de l'Albereda: "Enfront de les casserolades, ciència i treball per a la normalitat"

Cano sobre concentracions de l'Albereda: "Enfront de les casserolades, ciència i treball per a la normalitat"
18/05/2020 -

El regidor de Protecció Ciutadana a l’Ajuntament de València, Aarón Cano, ha defensat enfront de les concentracions contra la gestió del Govern central en la crisi de la Covid-19 que es fan en el Passeig de l’Albereda la labor dels qui treballen en “ciència” i el “treball” que s’està realitzant en general “per a recuperar a poc a poc la normalitat” a Espanya i aconseguir “una nova normalitat” després de la crisi generada per aquesta pandèmia.

Així ho ha indicat en el seu compte de Twitter l’edil després de les concentracions de persones que es registren a última hora del dia en el Passeig de l’Albereda de València, enfront de la caserna de Sant Joan de Ribera durant l’arriat de la bandera i com a protesta per la gestió de l’Executiu en la crisi de la Covid-19.

“Enfront de les casserolades d’aquells que mai han usat una cassola per al que realment serveix, ciència i treball per a recuperar a poc a poc la normalitat, una nova normalitat”, assenyala Cano en la seua xarxa social. El responsable municipal acompanya el seu missatge amb un vídeo del Ministeri de Sanitat sobre el nombre de proves diagnòstiques de la Covid-19, test ràpids i PCR realitzats a Espanya des que va començar la pandèmia.

Així mateix, en el seu compte de Twitter Cano recull un missatge publicat per la Policia Local de València en aquesta xarxa social recordant que aquest dilluns València i la resta de la Comunitat Valenciana han entrat en Fase 1 de la desescalada de l’estat d’alarma decretat davant el coronavirus i apuntant la necessitat de no oblidar que s’ha de “continuar mantenint la distància de seguretat”.

El titular de Protecció Ciutadana a València destaca també en un altre tuit que la Policia Local i el Cos de Bombers d’aquesta ciutat continuen “ajudant a tota la ciutat perquè aquestes fases que vénen” de desescalada “les superem”. “Recordeu, això ho superarem tots i totes junts/as, no és una carrera però si penses que això és una carrera, pensa que si caus adéu a la carrera”, agrega.

Respecte a les concentracions en L’Albereda, Aarón Cano ha explicat a Europa Press que el paper de la Policia Local davant aquest acte és de “suport” a la Policia Nacional, com a “força auxiliar” atés que les competències en aqueixa matèria les té aquest últim cos de seguretat.

Cano ha precisat que “el dret de manifestació no està prohibit” i que, per tant, es poden produir aquestes convocatòries però ha lamentat aquest tipus d’actes es promoguen aprofitant el “desconeixement” de la gent i fent d’aquest “terreny d’adob” per a estendre’ls “de manera intencionada i injusta”.

“El dret de manifestació no està anul·lat si es compleixen les condicions sanitàries”, ha assenyalat el regidor, que ha matisat que a l’hora d’exercir-lo s’ha de trobar l'”equilibri” entre el que recull aquest “dret fonamental” i el compliment de les normes establides per l’estat d’alarma davant la Covid-19.

Aarón Cano, que ha al·ludit a mobilitzacions impulsades des de la “ultradreta” en el context europeu, ha censurat que l’objectiu de les concentracions siga “qüestionar el sistema i l’estat democràtic”.

El regidor ha manifestat que la pandèmia actual i tot el que es deriva d’ella ha generat una “situació nova” per a tots –científics, governs i ciutadans, ha precisat–, per la qual cosa ha justificat que les decisions que es vagen prenent puguen anar canviant en funció de l’evolució que es done.

“PER QUÈ MOTIU”

En aquesta línia, ha preguntat el motiu pel qual les concentracions que s’estan produint es plantegen “contra el Govern” central. “Aquestes manifestacions contra el Govern, per què motiu. Quina mesura ha pres que no siga correcta o necessària”, ha plantejat, al mateix temps que ha considerat que s’ha de “ajustar les crítiques” i ha indicat que darrere de les protestes hi ha “interés electoral”.

“Quin és el motiu de manifestació. El Govern ha enganyat en què. Discutim per alguna cosa que no existeix. És un marc fictici, fals sobre el qual tots estan discutint”, ha agregat el titular de Protecció Ciutadana.

Després d’això, Aarón Cano ha assenyalat que “llevant d’aquestes concentracions”, a la ciutat de València, en general, “els ciutadans s’estan comportant de manera més que correcta” i ha demanat “no prendre la part pel tot”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − dotze =