25n
Orgull
Orgull

Un total de 15 partits presenten candidatures a les autonòmiques a Alacant i València i 12 a Castelló

Un total de 15 partits presenten candidatures a les autonòmiques a Alacant i València i 12 a Castelló
27/03/2019 -

Un total de 15 partits han presentat candidatures electorals per als comicis autonòmics del pròxim 28 d’abril per les circumscripcions d’Alacant i València, mentre que són 12 formacions les que aspiren a obtindre representació per Castelló.

Així consta en una resolució de la Junta Electoral de la Comunitat que publica aquest dimarts el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) després de rebre les candidatures remeses per les juntes electorals provincials d’Alacant, Castelló i València.

En les tres províncies es presenten PP, PSPV, Compromís, Cs, Unides Podem-EUPV, –aquests amb representació actual en la cambra autonòmica–, i Vox; PACMA; Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE); ERPV; Avant Avance Els Verds. A més, Falange concorre a València i Castelló, igual que Poble Democràtic i República Valenciana Partit Valencianiste Europeu han presentat llistes a València i Alacant.

Finalment, a la circumscripció de València s’ha presentat Auna Comunitat Valenciana (Auna CV) i Som Valencians En Moviment i a la d’Alacant Actua (PACT), Alternativa Republicana (Alter), ârtido Llibertari i Tercera Edat en Acció.

En concret, de les 15 candidatures presentades a Alacant, totes elles estan formades per 35 persones i cinc suplents i la primera va ser registrada pel PSPV amb una llista encapçalada per l’actual consellera de Sanitat, Ana Barceló. Li segueixen José Chulvi, Laura Soler, Manuel Pineda, Toñi Serna, Vicent Arques i Sandra Martín, en els primers llocs.

La següent candidatura és la de Compromís que lidera Aitana Mas i que inclou a l’actual conseller d’Economia, Rafa Climent; a Josep Nadal, Cristina Rodríguez, Marian Campello i Antoni Arques i la tanca la que fóra diputada en aquesta passada legislatura Mireia Mollà i que en ara aspira a l’alcaldia d’Elx.

Per part de Cs estan Maria Quiles, Yanteh Lucía Giraldo, Emigdio Tormo, José Antonio Martínez, Fernando Llopis i Toni Woodward. La sisena candidatura és la del PP amb José Ciscar com a cap seguit de l’actual secretària general de la formació, Eva Ortiz; Adrián Ballester, Elisa Díaz i José Juan Zaplana.

Unides Podem-EUPV va presentar la seua llista en desé lloc i està encapçalada pel candidat a presidir la Generalitat Valenciana, Rubén Dalmau al costat de Beatriu Gascó, Estefanía dels Reis, Naiara Davó, David Vergara i Ana Isabel Mateo, entre altres. La següent formació és República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu (RVPVE), amb Dolors Aleixandre Ivorra al capdavant,

VOX ho va fer en el dotzé lloc. El seu cap de llista és Ana Vega qui està acompanyada per David García, Miguel Pascual, Ana María Cerdán, Eduardo Luis Ruiz i Pascual Moxica en els primers llocs.

Així mateix, concorren als comicis autonòmics del pròxim 28 per Alacant PACMA, amb Paloma Jerez al capdavant de la candidatura; Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) el cap del qual és Mikel Lorenzo Forcada; Els Verds Avance encapçalat per Juan Calero; el Partit Comunista liderat amb Vicente Daniel Alcaraz; Actua amb Francisco Navarro; República valenciana-partit Valencianiste Europeu amb Dolors Alexandre; Alternativa Republicana amb Carlos medina com a cap; el partit Llibertari amb José Luis Montesinos i Tercera edat en Acció que compta amb Vicente Torregrosa com primer de llista.

CASTELLÓ

Per la circumscripció de Castelló, en la qual les formacions presenten llistes de 24 noms i tres suplents, també el primer partit a registrar la seua candidatura davant la Junta Electoral va ser el PSPV que per aquesta província lidera l’actual president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Ximo Puig. Li segueixen la consellera d’Obres Pública, Habitatge i Vertebració del Territori, María José Salvador; el secretari general de la formació a la província, Ernest Blanch; Maria Sabina Escrig; Carlos Laguna i Ana María Besalduch.

El següent partit és Compromís amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà com a cap de llista acompanyat per Mònica Àlvaro, Belén Bachero, José Silverio, Inmaculada Carda i Miriam Pañella. VOX es presenta amb María dels Plans encapçalant la llista, seguida de David Muñoz, Rebeca Serna; Luciano Ferrer i María Belén Albarrán.

Pel PP, Miguel Barrachina és el número u, seguit per Luis Martínez, Rubén Ibáñez, Beatriz Gascó, María Luisa Mezquita i Jesús Antonio Lecha. Per Cs –nové en el registre– està Merche Ventura, Cristina Gavarda, Eduardo del Pou, Vicente Fernández, David Luis López.

Irene Rosario Gómez encapçala la llista de Unides Podem-EUPV, que es va presentar en onzé lloc, acompanyada per cristina Cabedo, César Jiménez, Cristina Veses i Donet, Susana Gómez i María Luisa Saavedra.

També s’han registrat per la circumscripció de Castelló ERPV amb Josep Lluís Albinyana com a número u; Falange Espanyola amb Bartolome Ripolles; el Partit Comunista que encapçala Zoe Isabel Alvarez; Poble Democratic amb Rubén Collado; AVANT Amb Pedro Aparicio i PACMA al capdavant de la candidatura del qual està Elisabeth Rodrigo.

VALÈNCIA

En canvi, per València va ser Compromís la primera formació a presentar davant la Junta Electoral Provincial les seues llistes. De fet, membres de la coalició valenciana van fer guàrdia la nit anterior al fet que s’obrira el termini de presentació de les llistes per a garantir que la seua papereta estiguera la primera.

Per aquesta circumscripció, les candidatures inclouen 40 noms de cadascuna de les formacions i 6 suplents. En el cas de la coalició valenciana, la llista l’encapçala la vicepresidenta del Consell i candidata a presidir la Generalitat, Mónica Oltra, al costat de Fran Ferri, Graciela Ferrer, el president de les Corts, Enric Morera; Juan Ignacio Ponce i Carmen Luisa, en els primers llocs. En últim lloc està l’alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó.

El següent partit és el PSPV amb Manolo Mata al capdavant i seguit de la consellera de Justícia, Gabriel Bravo, que figura com a independent; el titular d’Hisenda, Vicent Soler; Mercedes Caballero, José Muñoz i Carmen Martínez Ramírez.

El cinqué partit a registrar-se va ser Cs, llista que encapçala Toni Cantó i que compta amb Ruth María Merino, María del Carmen Peris, Carlos Pablo Gracia i Jesús Salmerón, mentre que el seté va ser el PP encapçalat per la seua presidenta i candidata a la Generalitat, Isabel Bonig. Li segueixen Elena Bastidas, Felipe Javier Carrasco, Jorge Bellver, Alfredo Castelló i la candidata a l’alcaldia de València per aquesta formació, Maria José Català en els primers llocs.

Pilar Lima lidera la candidatura de Unides Podem-EUPV a València que compta amb la secretària d’EUPV Rosa Pérez Garijo com a número dos, seguida de Ferrán Martínez Ruíz (Podem); Jaume Monfort (Podem) i el que fora secretari autonòmic de Medi Ambient per Compromís Julia Àlvaro.

Per part seua, José María Llanos és el número u de VOX i està acompanyat per Ángeles Criado, Vicente Manuel Roglá, José Luis Aguirre i Miriam Turiel en els primers llocs.

D’igual manera s’han presentat Falange Espanyola amb Alejo Herrero com a número u; Josep Manel Barberá per ERPV; Raquel Aguilar per Pacma; Edgar Rubio pel Partit Comunista; María Juana Rodríguez per Som Valencians; Aníbal Blas per Auna Comunitat; Vicente Manuel Bellvis per AVANT; Joaquim Cunyà per RVPVE i Màxim Rueda per Poble Democràtic Podem.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =