25n
25N
25N

La candidatura 'El País que Podem' ix a guanyar les primàries i donar protagonisme a les CCAA: "No anem contra ningú"

La candidatura 'El País que Podem' ix a guanyar les primàries i donar protagonisme a les CCAA: "No anem contra ningú"
15/12/2018 -

La candidatura ‘El País que Podem’, que disputarà les primàries de la formació morada al Congrés i al Senat, naix per a “posar en valor les demandes dels valencians” i, al seu torn, donar “protagonisme” a les autonomies” per a “descentralitzar l’organització”.

“Eixim a guanyar. No anem contra ningú. El nostre projecte pot presentar algunes aspiracions i voluntat d’altres parts del territori”, ha assegurat Àngela Ballester, actual diputada de Podem en el Congrés i cap de llista d’aquesta candidatura a la cambra baixa en roda de premsa, acompanyada pel cap de llista al Senat, Carla Monleón; el candidat al Congrés per València, Mario Jordá, i el candidat al Senat, Jordi Alamán.

Ballester ha subratllat que es tracta d’una candidatura que “no va contra ningú”, sinó que pretén representar l’actual estat de Podem en el qual “els territoris tenim capacitat de prendre decisions i d’aportar al debat”. De fet, ha destacat que el seu treball en el Congrés ha sigut possible perquè darrere tenia un equip i una organització a nivell autonòmic que ha treballat al seu costat.

Ha explicat que, encara que la candidatura és “valenciana” i el seu objectiu és posar eixes necessitats en el debat nacional, no només aspiren a ser “la veu dels valencians” en el Congrés, sinó que tenen “horitzons de futur i de millora per a tota la gent Espanya”. “És una candidatura construïda de forma diversa i plural a partir de l’acord i que parteix d’un eix feminista”, ha reivindicat.

Preguntada pel fet que són l’única candidatura que en les primàries s’enfrontarà a la de Pablo Iglesias, ha incidit que “no es tracta d’enfrontar-se a ningú, sinó de fer una proposta”. “Açò no està fet contra ningú, sinó per a posar en valor una capacitat d’acord entre espais i sensibilitats diferents en la mateixa organització”, ha puntualitzat.

En aquest sentit, ha assenyalat que ixen “a guanyar” i, encara que és conscient que són més coneguts a la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que també representen “les aspiracions d’una forma de funcionar d’altres territoris”.

De fet, ha recordat que diverses direccions autonòmiques de Podem han criticat que els terminis i ritmes d’aquestes primàries “no són els ideals” perquè, al seu juí, “podrien ser més participatives”. “Per tant, pensem que el nostre projecte sí pot representar algunes aspiracions i voluntat d’altres parts del territori”, ha remarcat.

“NO ESTÀ EN DISCUSSIÓ” PABLO IGLESIAS

Per la seua banda, Monleón ha incidit que no està en la discussió que Pablo Iglesias no vaja ser el candidat a la Moncloa. “Això està fora de tota discussió i farem campanya per Pablo sempre que es presente. Nosaltres volem posar en valor el treball que porta fent tanta gent en Podem, això no és anar en contra de ningú sinó maneres diferents de veure l’organització que han de mostrar-se”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 5 =

bombers