caixa popular

11 municipis valencians aspiren a ser patrimoni natural de la UNESCO

El veredicte d’ambdues candidatures no es coneixerà fins al mes de març

Ovsanchez

11 municipis valencians aspiren a ser patrimoni natural de la UNESCO
11/10/2018 -

11 municipis valencians podrien entrar en l’elit del patrimoni natural. El pròxim mes de març, a París, es decidirà si la Vall del Cabriel, que engloba els municipis valencians de Villagordo del Cabriel, Venta del Moro, Requena i Caudete de las Fuentes, i l’Alt Túria, format per Aras de los Olmos, Benaixeve, Casas Altas, Casas Bajas, Xelva, Titaigües i Tuéjar, s’alcen amb el reconeixement de Reserva de la Biosfera atorgat per la UNESCO. Un títol, equiparable a la declaració d’una ciutat com a Patrimoni de la Humanitat, que situaria al Valle del Cabriel i a l’Alt Túria com un referent internacional.

Seria la primera vegada que la Comunitat Valenciana obtindria aquest títol internacional

De moment, ambdues candidatures han superat el sedàs nacional, i d’aconseguir aquest reconeixement, seria la primera vegada que la Comunitat Valenciana obtindria aquest títol internacional. Espanya sí que compta amb un total de 49 Reserves de la Biosfera, entre les quals es troben Doñana, Montseny, les Serres de Cazorla i Segura, La Palma, Serra Nevada, Lanzarote, Menorca, Cabo de Gata -Níjar, El Hierro, els Becs d’Europa o les Terres del Miño. No obstant això, per a la Comunitat Valenciana seria una fita històrica.

Les expectatives són favorables ja no solament perquè el riu Cabriel és un dels millors conservats d’Europa, sinó perquè la vall alberga un paisatge molt variat amb una àmplia diversitat biològica. Per la seua banda, l’Alt Túria compta amb paisatges sorprenents, d’allò més característics, que han comptat sempre amb una protecció especial. Són molts els turistes que, cada any, s’acosten a gaudir d’aquests paratges naturals i, amb aquest reconeixement, s’afavoriria el desenvolupament de l’entorn.

Són moltes les il·lusions dipositades en ambdues candidatures que aspiren, després de molt de treball de conservació de l’entorn, a aconseguir aquest important segell de qualitat internacional. Així i tot, caldrà esperar al mes de març per a descobrir quin ha sigut el veredicte del jurat, i si la Comunitat Valenciana entra, per primera vegada, en la llista de la Reserva de la Biosfera.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =