25n
25N
25N

La candidatura de 'Missions València 2030' suma més de 500 suports de diversos sectors per a ser la capital europea de la innovació

Xisco Navarro

La candidatura de 'Missions València 2030' suma més de 500 suports de diversos sectors per a ser la capital europea de la innovació
01/09/2020 -

L’estratègia d’innovació ‘Missions València 2030’ ha rebut més de 500 signatures de suport en la seua lluita per convertir-se en la Capital Europea de la Innovació 2020. Un premi al qual València aspira com a finalista, sent l’única ciutat espanyola, i la resolució de la qual es coneixerà a la fi d’aquest mes de setembre. Un equip tècnic defensarà la candidatura de València aquest divendres 4 de setembre davant el jurat, que haurà de decantar-se entre la capital del Túria i altres 11 ciutats europees: Milà (Itàlia), Reikiavic (Islàndia), Viena (Àustria), Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Gant (Bèlgica), Groningen (Països Baixos), Helsingborg (Suècia), Leeuwarden (Països Baixos), Lovaina (Bèlgica) i Linz (Àustria).

El regidor d’innovació de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha remarcat que “és un èxit haver arribat a la final, però sobretot, fer-lo amb aquest ampli suport”. “Reforça la nostra idea que la innovació és un viatge col·lectiu, i no un individual, on té cabuda el sector públic però també les empreses, les Universitats i els seus centres d’investigació, i la societat civil. Totes les persones per a no deixar a ningú arrere”, ha afegit Galiana.

Els suports a la candidatura de València procedeixen de diferents sectors, entre ells de les institucions: Pedro Duque, Ministre de Ciència i Innovació; Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana; Joan Ribó i Carlos Galiana, alcalde i regidor de l’Ajuntament de València; l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero; Nuria Oliver, comissionada de la Generalitat Valenciana per a la Intel·ligència Artificial i la COVID-19, entre altres. Però sobretot cal destacar l’adhesió de participants de les quatre hèlices de la Innovació, que componen el sector públic, privat, l’Acadèmia i la societat civil. Pel que fa a les empreses que han donat suport a la iniciativa sobreïxen algunes com Consum, Marina d’Empreses, StartUp València, Insomnia, Consorci València 2007, Quibim o MySphera.

Pel que respecta al sector públic: el Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible de la FAO; Climate-KIC España; la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI); l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI); la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit); la Xarxa Innpulso; la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio); o l’Institut Valencià de Cultura, entre altres. De l’Acadèmia han mostrat el seu suport a València instituts dependents de la Universitat Politècnica de València i de la Universitat de València; ESAT València o l’Escola d’Art Superior i Disseny de la Comunitat Valenciana (EASD). En últim lloc, i no per això menys important, de la societat civil s’han adherit la Fundació Trinidad Alfonso; la Fundació Trinidad Herrero; AVAESEN; Districte Digital CV; la Unió de Consumidors o el Col·legi d’Economistes.

DEFENSA CANDIDATURA ‘MISSIONS VALÈNCIA 2030’

L’equip tècnic que defensarà la candidatura de València divendres que ve 4 de setembre estarà conformat per la Cap de Gabinet de la Secretària General d’Innovació del Govern d’Espanya, Elisa Rivera; el Cap de Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement de l’Ajuntament de València, Fermín Cerezo; el subdirector de Las Naves, David Rosa; i la responsable de projectes europeus de Las Naves, Gema Roig. Un acte que comptarà amb la representació institucional de la Secretària General d’Innovació del Govern d’Espanya, Teresa Riesgo; la comissionada de la Generalitat Valenciana per a l’estratègia d’Intel·ligència Artificial i la COVID-19, Nuria Oliver; Joan Ribó, alcalde de València; Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València; Javier Mateo, subdirector d’emprenedoria a València Activa; i Marta Chillarón, directora del centre d’innovació Las Naves.

Cal recordar que la ciutat que es proclame Capital Europea de la Innovació 2020 rebrà 1.000.000 euros amb la finalitat de “donar suport a les seues activitats d’innovació i millorar la seua capacitat per a connectar a individus, sector públic, Acadèmia per a brindar beneficis socials per a les seues comunitats”. Així mateix, els cinc primers finalistes obtindran 100.000 euros cadascun. El guanyador i finalistes es coneixeran els Dies Europeus d’Investigació i Innovació que se celebraran el 22 al 24 de setembre. Per a veure el vídeo de suport a ‘Missions València 2030’: https://youtu.be/otvqys4atg4

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 13 =