25n
25N
25N

Llíria impulsa la música com a valor turístic

Turisme Llíria presenta a Fitur la candidatura a Ciutat Creativa de la Unesco i “El Desenllaç: I Festival de Música Antiga”

Llíria impulsa la música com a valor turístic
25/01/2019 -

La música és una part fonamental del patrimoni artístic i històric de Llíria, que li ha valgut el reconeixement del títol de Ciutat de la Música. Es tracta, per tant, d’un important atractiu turístic que Llíria potenciarà durant este any amb la candidatura a Ciutat Creativa de la Unesco en la modalitat de música i amb la celebració de la primera edició d’“El Desenllaç: I Festival de Música Antiga de Llíria”.

El regidor de Patrimoni i Turisme, Paco García, ha sigut l’encarregat de presentar estos dos projectes a la Fira Internacional de Turisme (Fitur), en un acte que ha comptat amb la presència del director d’Estratègia Territorial Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Josep Gisbert, qui ha volgut transmetre el seu suport i recolzament a estes dos propostes.

Segons ha explicat l’edil edetà, amb estes iniciatives la ciutat pretén adquirir “una dimensió internacional, donant eixida al contingent de grans talents musicals que, any rere any, generem des de la Ciutat de la Música”.

Un dels principals objectius marcats és la recuperació del patrimoni musical, a través d’“El Desenllaç: el I Festival de Música Antiga”, que té com a objectiu fer que Llíria siga un dels referents de la música antiga, així com un vehicle per a l’obertura i mestissatge amb altres cultures.

Dintre del context de la celebració del I Festival de Música Antiga, Llíria impulsarà un estudi antropològic a través d’un projecte conjunt de Turisme Llíria, l’Agència Valenciana de Turisme, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, a través del que es portarà endavant un programa que recupere els instruments que es representen al teginat mudèjar de l’església de la Sang, perquè es puguen utilitzar en els concerts del festival.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =