25n
25N
25N

Canals suspén la cremà de la foguera "més gran del món"

Canals suspén la cremà de la foguera "més gran del món"
15/01/2021 -

La localitat valenciana de Canals no celebra enguany la seua tradicional ‘cremà de la foguera’ en honor a Antonio Abad, considerada la més gran del món en honor a aquest sant segons el llibre dels Guinness World Rècords, encara que hi ha actes simbòlics i missa solemne amb aforament restringit.

Aquesta suspensió es deu a les últimes restriccions contra la pandèmia, ja que Canals és un dels municipis confinats en la Comunitat Valenciana, amb tancament perimetral fins al 21 de gener pel seu alt nombre d’infectats.

En 2021, en el marc de la festivitat d’Antonio Abad només se celebra la missa de gràcia i les vespres, aquest dissabte 16 a les 12 i a les 20.30 hores, respectivament, i aquest diumenge l’eucaristia solemne a les 11. Són actes en els quals només es pot assistir amb invitació prèvia, ja que l’aforament és del 30%, indica el rector, Emilio S. Úbeda, en un comunicat de l’Arquebisbat.

Aquest dissabte, quan acaben les vespres, dins de l’església s’encén el ciri amb el qual s’havia pres la foguera, que roman encés en el temple davant la imatge d’Antonio Abad, patró de Canals i titular de la parròquia. Pot venerar-se aquest cap de setmana en els horaris establits.

Com a colofó, el dilluns 18 es col·loquen en el temple les imatges impreses de les mascotes que han enviat els feligresos per a poder realitzar una benedicció simbòlica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + vint =