25n
25N
25N

Camps nega davant el jutge qualsevol implicació amb la contractació de Gürtel a la Comunitat Valenciana

Eduardo Parra - Europa Press

Camps nega davant el jutge qualsevol implicació amb la contractació de Gürtel a la Comunitat Valenciana
01/02/2019 -

L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha negat davant el jutge tots els fets que se li imputen en la peça 5 del ‘cas Gürtel’, que investiga si va ser ell qui va ordenar contractar Orange Market per a l’edició de Fitur de l’any 2009, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Encara que estava citat a les 10.30 hores en l’Audiència Nacional, la compareixença de Camps davant el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5, José de la Mata, s’ha retardat fins a les 13.00 hores, i dos hores i mitja després no ha finalitzat.

L’expresident ha arribat al tribunal a les 10.00 hores acompanyat del seu advocat, i encara que se li ha vist somrient, també ha manifestat que espera que “algun dia aquest malson s’acabe”. “Paciència i tranquil·litat, no es pot demanar una altra cosa en aquesta vida”, ha dit estenent els braços en un gest de resignació.

Abans que Camps declarara davant De la Mata, una altra de les investigades en aquesta peça 5, la qui fóra administradora de diverses empreses del Grup Correa, Isabel Jordán, qui ha indicat que ella a penes coneixia l’activitat d’Orange Market, doncs no treballava a València, si bé ha dit que el responsable d’aquesta empresa, Álvaro Pérez Alonso, ‘el Bigotes’, li assegurava que totes adjudicacions que aconseguien eren ordenades per l’expresident autonòmic.

Segons fonts jurídiques consultades per Europa Press, Jordán també ha manifestat que els contractes encarregats a Orange Market per la Generalitat Valenciana en 2004 van ser a càrrec d’Esteban González Pons, aleshores conseller de Relacions Institucionals i Comunicació, però sempre per ordre de Camps.

L’expresident està imputat per prevaricació i frau a l’administració en aquesta peça número 5 del ‘cas Gürtel’. És la cinquena investigació que s’obri contra ell en relació amb la trama corrupta.

TOCS D’ATENCIÓ DEL JUTGE

Segons les citades fonts, Camps ha respost a totes les preguntes tant del fiscal Anticorrupció com de l’acusació popular i del seu defensa, en un interrogatori que ha durat quasi tres hores en el qual el jutge instructor ha hagut de cridar l’atenció a l’investigat en diverses ocasions per la seua manera de contestar, especialment al representant del Ministeri Públic.

Fins i tot, en un moment de la declaració l’expresident valencià ha tret a col·lació que quan va esclatar el ‘cas Gürtel’, el magistrat que ara instrueix aquesta causa i al qual tenia enfronte, José de la Mata, ocupava un càrrec de director general en el Ministeri de Justícia, llavors de Govern socialista, han precisat les fonts.

Encara que estava citat a les 10.30 hores en l’Audiència Nacional, la compareixença de Camps davant el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 s’ha retardat fins a les 13.00 hores i ha acabat passades les 15.30 hores.

“PACIÈNCIA I TRANQUIL·LITAT”

L’expresident ha arribat al tribunal acompanyat del seu advocat i, encara que se li ha vist somrient, també ha manifestat que espera que “algun dia aquest malson s’acabe”. “Paciència i tranquil·litat, no es pot demanar una altra cosa en aquesta vida”, ha dit estenent els braços en un gest de resignació.

Abans que Camps ha declarat davant De la Mata una altra de les investigades en aquesta peça 5, la que fóra administradora de diverses empreses del Grup Corretja, Isabel Jordán, qui ha indicat que ella a penes coneixia l’activitat d’Orange Market, perquè no treballava a València, si bé ha dit que el responsable d’aquesta empresa, Álvaro Pérez Alonso, li assegurava que totes adjudicacions que aconseguien eren ordenades per l’expresident autonòmic.

Segons fonts jurídiques consultades per Europa Press, Jordán també ha manifestat que els contractes encarregats a Orange Market per la Generalitat valenciana en 2004 van ser a càrrec d’Esteban González Pons, llavors conseller de Relacions Institucionals i Comunicació, però sempre per ordre de Camps.

L’expresident està imputat per prevaricació i frau a l’administració en aquesta peça número 5 del ‘cas Gürtel’. És la cinquena investigació que s’obri contra ell en relació amb la trama corrupta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =

bombers
bombers
Valencia activa