25n
25N
25N

Correa canta: El PP de Camps va pagar en negre a la Gürtel

El cap de la trama admet haver rebut pagaments en negre en un escrit que ha enviat al jutge en el qual reconeix les acusacions de la Fiscalia

Correa canta: El PP de Camps va pagar en negre a la Gürtel
10/01/2018 -

Francisco Correa, el capitost de la trama Gürtel, ha cantat. Reconeix al jutge que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana, encapçalat per Francisco Camps, li va pagar en diners negres els seus treballs en les campanyes electorals municipals de 2007 i generals de 2008. I ho fa per a aconseguir un pacte amb la Fiscalia i que aquesta li rebaixe la petició de presó de 24 anys i mig.

Així doncs, Correa ha enviat un escrit al jutge en el qual admet que els pagaments es van fer de tres formes: “mitjançant factures correctes; mitjançant pagaments en ‘b’ i mitjançant la creació de factures fictícies que es van girar a diferents empresaris per treballs no realitzats”.

Així mateix, assegura en l’escrit que ‘El Bigots’ va contactar amb l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, llavors president, que “li va proposar fer esdeveniments per al PP de València”. En la trama, quan les empreses de Gürtel es feien amb els diners negres, els enviaven a Madrid, a la caixa B que controlava el mateix Correa i de la qual eixien els sous.

Correa col·labora a canvi d’una rebaixa

Actualment, Correa es troba a la presó complint la condemna per una de les peces d’aquesta causa, però a més s’enfronta a altres 24 anys i mig més per aquesta peça, per la qual cosa ara, a través de l’escrit, expressa la seua “voluntat d’esclarir els fets” i el seu “desig” d’arribar a un pacte amb la Fiscalia Anticorrupció perquè li rebaixe aquesta pena.

Camps i Cotino acudiran al judici com a testimonis

Les dues figures polítiques institucionals de major rellevància a la Comunitat durant els governs del PP estan citades a declarar en qualitat de testimonis en el juí de la Gürtel. Aquests són Francisco Camps, expresident de la Generalitat, i Juan Cotino, expresident de les Corts. Són dos del centenar de testimonis que compareixeran a partir del pròxim dilluns, en un judici que comprendrà 22 sessions fins el 6 d’abril. Camps i Cotino, concretament, ho faran el dia 6 de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + quatre =