25n
25N
25N

Camps amenaça amb querellar-se contra la jutgessa i critica l'auto: "Obeeix a una deformació política inacceptable"

Camps amenaça amb querellar-se contra la jutgessa i critica l'auto: "Obeeix a una deformació política inacceptable"
03/05/2019 -

L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps(PP) estudia presentar una querella contra la titular del Jutjat d’Instrucció número 17 de València, que li ha processat en la causa de la construcció del circuit urbà de la F1 en la capital valenciana, processament que considera que “obeeix a una deformació política inacceptable en la judicatura” i creu que es tracta d’una “censora política de governs”.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts de la defensa de l”expresident’, després de conéixer l’ordre de processament de la magistrada, que recorreran, i a qui Camps critica perquè creu que la seua voluntat “ha sigut ignorar els òrgans de control” com a Sindicatura o Intervenció.

La magistrada ha decidit processar l’expresident de la Generalitat; al qual fóra el seu vicepresident Vicente Rambla; a l’exconseller d’Infraestructures Mario Flores i a càrrecs de l’Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i empresaris, en la causa per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València, una actuació que va suposar un cost pròxim als 89 milions d’euros entre 2007 i 2008. La magistrada sosté que Camps “va capitanejar” a la resta de processaments per a obtindre un “rèdit polític i personal” com “màximament artífex” d’un esdeveniment d’interés mundial.

La defensa de l’expresident valencià ha assenyalat que romanen pendents al criteri de Fiscalia Anticorrupció, que té deu dies per a presentar escrit de qualificació i obertura de judici, demanar l’arxiu o sol·licitar diligències complementàries. Segons el seu defensa, Camps entén que és “especialment sorprenent” que la jutgessa “qualifique de delicte actuacions efectuades en el si i la condició de president de la Generalitat, amb la discrecionalitat política que aquestes decisions suposen”.

“ABSOLUTA MANCA DE CONEIXEMENT”

També ha sorprés l’entorn de Camps que la magistrada veja delicte “amb la perfecta tramitació jurídica, normativa i reglamentària supervisada per l’Advocacia de la Generalitat, la Intervenció i la Sindicatura de Comptes”, alguna cosa que, des del seu punt de vista, “la jutgessa no solament ha ignorat sinó que s’ha permés discutir dient des de la més absoluta manca de coneixement que la seua voluntat ha sigut ignorar els òrgans de control de l’administració en tant que ha de prevaldre el seu criteri” (el de la jutgessa) enfront d’aquells.

Per això, consideren que la magistrada s’ha convertit amb aquest auto “en Sindicatura de Comptes, Intervenció i censora política de governs”. Per tot això, des de l’entorn de Camps incideixen que aquesta ordre de processament “obeeix solament a una deformació política inacceptable en la judicatura”, a causa del fet que el seu “únic manteniment siga repetides vegades les diferents actuacions en el si de les seues competències que tant el president de la Generalitat com el seu govern van voler en el seu temps, les que qualifica d’fectuades per a l’obtenció de rèdit electoral”.

Enfront d’això, aquestes mateixes fonts sostenen que aquesta cerca de “rèdit electoral” sempre “quedarà fora de la prevaricació o de qualsevol dels tipus penals esmentats en la seua resolució”. “Entenem de gran importància que en els 40 folis de l’auto no hi ha cap element que justifique la incriminació no solament de Camps sinó de cap sobre els quals es demana l’obertura de judici”, han subratllat en declaracions a Europa Press

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =