25n
25N
25N

'Campiones invisibles' pretén donar a l'esport femení el protagonisme que mereix

La Fundació Esportiva Municipal va estrenar ahir el curtmetratge

'Campiones invisibles' pretén donar a l'esport femení el protagonisme que mereix
20/10/2016 -

La Fundació Esportiva Municipal ha estrenat el curtmetratge documental ‘Campiones Invisibles’, dirigit per Paqui Méndez i centrat en el desigual tractament informatiu dels resultats esportius aconseguits per les dones respecte als assolits en categoria masculina, tant en competicions individuals com per equips.

La periodista Paloma del Riu ha sigut la presentadora de l’acte i també ha moderat la posterior taula col·loqui en la qual han participat la regidora d’Esports, Maite Girau, la directora Paqui Méndez, han participat algunes de les protagonistes de la cinta, com l’ex judoca Ana Carrascosa o l’entrenadora d’handbol Cristina Mayo. A l’acte han assistit més de 200 persones de l’àmbit de l’esport valencià i moltes d’elles han participat amb les seues preguntes i aportacions.

“Campiones i referents”. En la cinta, de 15 minuts, apareixen els testimoniatges de la periodista Maria Escario, l’ex jugadora de bàsquet Anna Montañana, l’ex atleta Marta Fernández de Castro, l’olímpica d’hoquei Lola Riera o Martina Lapuente.

“‘Campiones Invisibles’ pretén donar visibilitat a les dones esportistes que han aconseguit títols internacionals, medalles olímpiques, fer un seguiment de la seua trajectòria esportiva, descobrir la seua realitat a la societat valenciana i aconseguir una espècie de justícia social”, explica la directora de la cinta.

“Un objectiu de la regidoria és disminuir la diferència de gènere en la pràctica esportiva” ha assenyalat Maite Girau, que ha destacat l’existència de “moltes dones que practiquen esport però es veu molt poc els seus resultats, per això aquest documental serà un instrument d’educació”.

Paqui Méndez ha mostrat la seua sorpresa “pel nombre de dones que practiquen esport. Ha sigut molt difícil comprimir els testimoniatges i declaracions, perquè tenim material per a una segona part”.

En eixe sentit, Cristina Mayo considera “una tragèdia que l’esport no deixe pòsit i després d’una gran etapa que acaba és necessari tornar a començar perquè no hi ha models de referència en l’esport femení”. Un altre dels grans problemes en opinió de Mayo és “la falta de incardinació en la societat, l’absència de masses socials que recolzen als clubs, i per això és necessari professionalitzar els projectes i dotar-los de pressupost”.

“No he signat un contracte mai i m’he jugat la beca ADO en un sol combat. Vivim situacions complicades, sempre sota pressió i quan et retires tens un currículum esportiu important, però no tens experiència laboral”, ha comentat Ana Carrascosa. Així mateix, Paloma del Riu ha apel·lat a la “responsabilitat dels mitjans de comunicació, perquè en la majoria de mitjans l’esport femení no existeix”.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 10 =