25n
25N
25N

L'Ajuntament replica a Cs que ha fet "tots els deures" davant les jubilacions de policies

L'Ajuntament replica a Cs que ha fet "tots els deures" davant les jubilacions de policies
27/12/2018 -

La Regidoria de Govern Interior de València veu “demagògia i poca serietat” en les crítiques de Ciutadans (Cs) que a partir del 2 de gener es perdran “desenes de policies” per l’entrada en vigor del reial decret de jubilacions. Després de subratllar que es tracta d’una norma estatal i no municipal, ha afirmat que “l’Ajuntament ha fet tots els deures sobre aquest tema”.

El departament que dirigeix Sergi Campillo ha rebutjat així les advertències del regidor de Cs Manuel Camarasa que el reial decret –aprovat pel Consell de Ministres del passat 14 de desembre– “obri la porta al fet que desenes de policies locals es puguen jubilar” i de “les places de policies que encara no s’han materialitzat”.

“Ciutadans ens té acostumats a usar la demagògia i la poca serietat a l’hora de llançar les seues crítiques al Govern municipal”, subratllen des de la Regidoria, i insisteixen que l’Ajuntament “no té absolutament res a veure” amb el decret i està obligat a complir-lo: “És així com és l’Estat de Dret, el que passa és que Cs no acaba d’entendre-ho”.

Ha recordat sobre aquest tema que en l’Oferta Pública d’Ocupació (OPE) de 2018 “ja es van proveir aquestes jubilacions”, però fins que no es produïsquen no es podran traure les places a oposició. “És una norma bàsica de funció pública: fins que no queden vacants aquestes places no es poden iniciar els processos. Com faria Cs per a evitar la jubilació parcial d’aquests policies sense incomplir la llei i fent processos opositors per art de màgia abans que les places queden vacants? La crítica és absurda”, ha resolt.

Això sí, Govern Interior ha remarcat que “per descomptat que es jubilaran desenes de policies locals a l’Ajuntament de València, com es jubilaran milers de policies locals en tota Espanya”. “No podem no atendre aqueix decret estatal perquè cal complir la llei. El que sí que hem fet ha sigut el màxim que ens permetia la llei: proveir aqueixes futures places en la OPE de 2018”, ha insistit.

I ha destacat que “fins i tot abans de produir-se les jubilacions” ja estan aprovades en aqueixa oferta, “sent València de les administracions pioneres en l’aprovació d’aqueixes ofertes d’ocupació pública, ja incloent les possibles places de les prejubilacions al llarg del mes de gener”.

NOMENAMENT “IMMEDIAT” D’INTERINS

De cara al futur, la Regidoria ha assegurat que ja han “acabat pràcticament la primera oposició de 30 places de Policia Local”, i una vegada nomenats aquests 30 primers policies es constituirà la borsa per a poder “nomenar immediatament interins en totes aqueixes places de prejubilació”.

Es tracta d’una qüestió que ha recordat que van atendre la Generalitat i Les Corts a través d’una esmena a la llei d’acompanyament”. “Per cert, després d’un pronunciament públic de l’Ajuntament en aquest sentit, perquè ens deixen contractar interins en 2019 per a pal·liar aqueixes places de les prejubilacions, i així ho farem”, ha asseverat.

Per contra, ha denunciat que “el grup de Ciutadans, com sempre, fa alarmisme” i “demostra un absolut desconeixement de com es gestiona la funció pública, les oposicions i els processos d’oposició”. “Que no es preocupen, que aquest govern, que ha sigut el primer govern en deu anys a traure places de Policia Local i bombers i estem a punt de tindre ja els primers 30 policies locals en servei, donarem resposta; però, per descomptat, amb la llei a la mà, no com pretén Ciutadans, que és que ens saltem la llei i que traguem aqueixos processos opositors des d’abans”, ha manifestat.

I ha lamentat: “Vaja oposició tenim a l’Ajuntament de València, que ni tan sols sap les normes ni com són els aspectes bàsics de gestió de personal en les administracions públiques! Sembla mentida que una persona com Manuel Camarasa, que a més és funcionari de l’Ajuntament, desconega aquestes mínimes normes que cal aplicar per a processos opositors i cobrir places vacants”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

CCCC
torrent