25n
25N
25N

Campillo lamenta els diners que costa als valencians la "boja carrera persecutòria" de PP al govern local

Campillo lamenta els diners que costa als valencians la "boja carrera persecutòria" de PP al govern local
22/05/2020 -

El vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha lamentat aquest divendres els diners que costa als valencians, a través de les arques de l’Ajuntament, la “boja carrera persecutòria del PP” cap al govern de la ciutat per mitjà de les denúncies plantejades a actuacions d’alguns dels seus edils.

Campillo, que ha ressaltat que aquestes han sigut arxivades, s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local celebrada aquesta jornada en el consistori, en referir-se a les denúncies presentades des del grup municipal del PP a regidors de l’equip de govern, format en l’anterior legislatura per Compromís, PSPV i València en Comú i ara per Compromís i PSPV.

“La boja carrera persecutòria del PP cap al govern des de 2015 té conseqüències econòmiques per a l’Ajuntament”, ha assenyalat, després del que ha apuntat que, “per exemple, les denúncies a Carlos Galiana –titular de Comerç, Mercats, Innovació i Gestió del Coneixement, i Cultura Festiva– per part d’un assessor del PP” tindran per a les arques municipals un cost de “més de 3.700 euros”.

El portaveu de l’executiu local ha al·ludit, en aquest punt, a “la doctrina del Tribunal Suprem” i ha precisat que aquesta estableix que en tractar-se de demandes contra edils, “en l’exercici del seu càrrec públic i no de manera personal”, és l’Ajuntament el que ha d’assumir el cost d’aqueixes despeses, per la qual cosa ha exposat que “el regidor té dret a ser indemnitzat”.

Sergi Campillo ha explicat que en la Junta de Govern Local d’aquesta jornada s’ha aprovat l’expedient corresponent a la indemnització que ha de rebre Galiana “en concepte de reintegrament d’honoraris de lletrat i procurador satisfets per a la defensa jurídica i representació en dret” d’aquest edil. Ha precisat que el pagament aprovat aquest divendres correspon a una denúncia interposada contra Carlos Galiana per un assessor del PP que l’ha perduda.

El vicealcalde ha manifestat que es tracta de “denúncies sense sentit contra actuacions justificades i avalades per tècnics” de l’Ajuntament, “per la secretaria, la intervenció i tots els serveis” que es plantegen “només per alguna observació” que es pot donar “en molts expedients”.

Així mateix, ha comentat que l’assessor que ha interposat aqueixes denúncies continua estant en el grup municipal del PP, per la qual cosa ha considerat que aquesta formació “avala aqueix comportament”. El responsable municipal ha censurat que el PP se servisca d’aquesta “ofensiva” de posar “el ventilador en marxa” cap a l’equip de govern malgrat “tots els casos de corrupció que afecten” eixa formació.

“Posa el ventilador i fa creure el que no era, que tots estem enfangats. Això està costant diners als valencians diners, diners que ara mateix estaria millor lluitant contra la Covid-19 i els seus efectes”, ha exposat, alhora que ha afirmat que “un regidor no ha de pagar de la seua butxaca el seu defensa si ho ha fet bé en l’exercici del seu càrrec”.

Campillo ha agregat que el PP hauria de “demanar disculpes a tota la ciutadania per aquesta persecució sense cap mena de justificació contra regidors de l’equip de govern” que “té conseqüències econòmiques” per a l’Ajuntament.

“DELS EMBOLICS”

Per part seua, Carlos Galiana ha lamentat també el cost per als valencians d’aquestes denúncies. “El PP l’ha tornat a fer, tots els valencians i valencianes hauran de pagar ara un altre capritx de l’assessor ‘popular’ dels embolics i el preferit per Catalá — la portaveu del PP a l’Ajuntament, María José Catalá–, Luis Salom, imputat en el cas ‘Taula’ per blanqueig, per l’enèsima denúncia contra un regidor progressista que ha tornat a perdre”, ha declarat, segons han informat fonts municipals.

“És imperdonable que amb quasi quinze denúncies arxivades i amb diverses costes de judicis perduts a ha de pagar tota la ciutadania, María José Catalá ho mantinga en el càrrec d’assessor”, ha afegit Carlos Galiana, que ha exigit també “una disculpa pública” al PP per a “el poble valencià”. “Considerem que aquests diners estaria molt millor invertit en la lluita contra el coronavirus que a satisfer les neurosis persecutòries d’aquest assessor ‘popular'”, ha dit també.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + sis =

museo prehistoria