25n
25N
25N

Campanya de sensibilització i visibilització de l'hepatitis C

Entre els dies 11 i 25 de novembre en la flota d’autobusos de l’EMT

Campanya de sensibilització i visibilització de l'hepatitis C
16/11/2016 -

La regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha donat suport a la campanya per a la sensibilització i visibilització que impulsa la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C (PLAFHC) i ha manifestat el seu reconeixement a la labor que desenvolupa per la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per esta patologia.

La campanya, per a la qual la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports ha cedit els espais en el Canal Bussi, es realitzarà entre els dies 11 i 25 de novembre en la flota d’autobusos de l’EMT i té com a objectiu sensibilitzar i donar visibilitat d’esta dolència entre la població de la nostra ciutat.

La campanya es realitza per mitjà d’un espot dissenyat per la plataforma mateixa, el lema central de la qual és: “Pren consciència, sol·licita la prova i, si és positiu, no t’alarmes, podem ajudar-te”.

A tot el món hi ha entre 130 i 150 milions de persones amb infecció crònica pel virus de l’hepatitis C. Un nombre considerable d’eixes persones amb infecció crònica desenvoluparan cirrosi o càncer de fetge. Aproximadament 700.000 persones moren cada any per malalties hepàtiques relacionades amb l’hepatitis C. Els antivírics poden curar més del 90% dels casos d’infecció pel virus de l’hepatitis C, la qual cosa reduïx el risc de mort per càncer de fetge i cirrosi, però l’accés al diagnòstic i el tractament és limitat. En l’actualitat no hi ha cap vacuna contra l’hepatitis C, però la recerca en eixa esfera continua.

Segons dades de la Conselleria de Sanitat en la nostra Comunitat, s’estima una prevalença d’infeccions que podria oscil·lar entre el 0,3 i l’1,8%.

L’edila, Maite Girau, vol insistir en el lema de la campanya i instar a la necessitat de fer-se les proves, doncs el diagnèstic precoç pot previndre problemes de salut derivats de la infecció i també la transmissió del virus, i recordar les recomanacions de l’OMS: conscienciació, promoció d’aliances i mobilització de recursos; formulació de polítiques basades en proves científiques i dades per a l’acció; prevenció de la transmissió i ampliació dels servicis de detecció, atenció i tractament.

Finalment, Maite Girau ha volgut assenyalar el convenciment que esdeveniments com este contribuïxen a una millor informació del ciutadà i estretix els llaços de col·laboració entre l’Administració i les associacions d’afectats per a aconseguir un major benestar de les persones afectades i previndre futures infeccions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 20 =