25n
25N
25N

Solució acceptada per tots per a les campanes de Sant Nicolau

Solució acceptada per tots per a les campanes de Sant Nicolau
10/02/2017 -

La mediació de l’Ajuntament, a través de la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha aconseguit un acord de convivència en el cas de les campanes de Sant Nicolau, després de la queixa veïnal rebuda en les dependències municipals respecte a l’incompliment de l’Ordenança Municipal que regula la contaminació acústica en la ciutat. Tal com ha explicat l’alcalde, Joan Ribó, “tenim una normativa vigent que cal complir, però és cert que es tracta de normes molt restrictives en alguns casos, i estem treballant per a millorar-les”. L’alcalde i el vicari general de l’Arquebisbat de València, Vicent Fontestad, han parlat de l’acord aconseguit davant les preguntes dels mitjans de comunicació.

Com és conegut, l’actual normativa sobre contaminació acústica va ser elaborada per l’anterior Equip de Govern, del PP, però tal com ha denunciat la delegada de Medi Ambient, Pilar Soriano, “l’episodi de les campanes de Sant Nicolau el que ha reflectit és que aquesta Ordenança és completament insuficient per a resoldre determinades situacions”. Per això, des de la Regidoria fa mesos que s’està treballant en la remodelació del text normatiu, i els treballs estan prou avançats: “comencem al maig de l’any passat, i des del punt de vista tècnic estan pràcticament conclosos –ha explicat la delegada- pel que segurament tindrem la nova Ordenança en el termini de sis mesos aproximadament, i serà un text en què tindran cabuda totes aquestes situacions: campanes, horaris de descans, així com la protecció dels tocs festius, que són patrimoni cultural i històric de la ciutat”.

De fet, l’alcalde Ribó ha destacat que el volum més gran de queixes o problemes en l’àrea de la contaminació acústica no és ni per campanes ni per carillons, “sinó per motors de ventilació, centres d’oci en plantes baixes, vehicles, avions… Eixos són els temes greus que es donen cada dia, i en els que s’està treballant constantment per part de la Regidoria”.

En el cas de Sant Nicolau, l’Ajuntament ha exercit com a mediador entre les parts i s’ha aconseguit una solució acceptada per ambdós: s’ha acordat que a partir d’ara no es durà a terme el volteig de campanes generalitzat al llarg del dia, sinó que les campanes tocaran amb normalitat amb un sol so durant la jornada, i només es voltejaran les campanes a les 12.00 del migdia, i durant els dies especials de les festivitats del calendari litúrgic.

“El tema ha quedat conclòs. Tenim una normativa que cal complir, i en el moment que es presenta una denúncia cal tramitar-la; les normes en aquest cas són molt clares i no deixen peu a interpretació”, ha explicat Ribó. De fet, també s’ha ordenat reduir la intensitat sonora del mateix carilló de l’Ajuntament. No obstant això, i atés que les normes són, en paraules de l’alcalde, “molt restrictives en determinats temes, s’està treballant per a adaptar-les a les necessitats reals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + cinc =