25n
25N
25N

Les campanes de la parròquia d'Alboraia es preparen per a ser restaurades

Les campanes de la parròquia d'Alboraia es preparen per a ser restaurades
08/11/2019 -

El dimecres ha sigut una cita històrica per a les campanes de la Parròquia La Nostra Senyora de l’Assumpció d’Alboraia. S’han iniciat els treballs de restauració global de les sis campanes del campanar de la parròquia de la localitat.

Els treballs inicials s’han centrat en la baixada de les campanes de la torre i el seu trasllat als tallers per a la seua neteja i restauració, a més d’eliminar els equips de motorització que hagen deixat de ser útils, per a substituir-los per uns més moderns i nous.

En la baixada de les campanes van estar presents l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, i membres de l’equip de govern, a més de persones relacionades amb la parròquia i gent del poble, que no volien perdre’s aquest històric moment.

La restauració també consistirà en la recuperació acústica de les campanes mitjançant una neteja del bronze amb projecció de silicat d’alumini de gra fi, que no afecta les inscripcions ni decoracions, eliminant totes les capes d’òxid, brutícia i restes de pintures.

Les campanes són les següents 6, ordenades per la seua grandària i pes:

Campana 1 “Alçar a Déu”, Campana 2 “Sant Pere”, Campana 3 “Santíssim Sacrament”, Campana 4 “Crist de la Providència”, Campana 5 “Sant Cristòfol”, Campana 6 “Santa María de L’assumpció”.

Són campanes de l’estil “esquila”, nom pres de les campanes utilitzades en ramaderia. La més gran és la número 6, que té un pes aproximat de 904 kg i un diàmetre de 1160 mm. La majoria daten de l’any 1939, no obstant això la més moderna, la número 3, és de 1980, i la número 1, data de 1885, sent la més longeva i la més xicoteta, amb un pes de 21 kg i un diàmetre de 330 mm.

A algunes campanes també se’ls incorporarà un nou jou de fusta de perfil convergent respectant el format de model local, un batall nou de canya de ferro, la construcció i instal·lació de nous suports encastats en el mur, i la instal·lació d’un electro-martell amb gran rapidesa de tocs i alta precisió d’ajust colpejant.

A més s’instal·larà un quadre elèctric per a 5 campanes, i un ordinador d’última generació per a la programació d’aquestes, que permetrà el seu control i canvis automàtics d’hores, calendari litúrgic, a més d’incorporar una antena de radiofreqüència per a mantenir l’hora exacta.

Una vegada finalitzats els treballs es realitzarà una exposició estàtica de les campanes a l’interior del temple.

El pressupost per a la seua restauració, baixada i exposició és de 45.163,25 euros, dels quals la Diputació de València ha aportat 31.614,28 euros (un 70% de l’import total), i la parròquia 13.548,97 euros (el 30% restant).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =

caixaontinyent
paterna