25n
25N
25N

Campanar demana a l'EMSHI un traçat alternatiu per al projecte de conducció d'aigües

Campanar demana a l'EMSHI un traçat alternatiu per al projecte de conducció d'aigües
07/03/2019 -

Associacions de Veïns i llauradors de l’horta de Campanar-Benimàmet han entregat aquest matí una sol·licitud a l’EMSHI perquè dissenye un traçat alternatiu del projecte de conducció d’aigües, que l’entitat metropolitana es disposa a redactar de nou. En aquest document assenyalen que aquest traçat ha de tindre una baixa afecció a una zona d’horta protegida pel PATH de l’Horta i presumiblement també inclosa d’ací a poc temps dins del Parc Natural del Túria. Per aquesta raó, demanden que es duga a terme el traçat pel vell llit del Túria.

Després de les converses entre l’EMSHI i la Conselleria de Medi Ambient, les entitats de Campanar han tingut coneixement que l’EMSHI es disposa a redactar un nou projecte de tram III de la conducció d’aigües entre Manises i la xarxa metropolitana d’aigua. En el seu traçat original, un ramal creuava d’extrem a extrem l’horta de Campanar-Benimàmet, fet que va provocar el rebuig del col·lectiu local de llauradors i les associacions de la zona, agrupat entorn la Taula per la Partida.

En aquest sentit, els agents locals també han demanat que la nova proposta es faça des del primer moment en diàleg i amb la participació dels productors locals. Per això, Pep Benlloch, president de l’Associació de Veïns de Campanar, va demandar que “l’EMSHI es reunisca des de ja amb els afectats per a conéixer les seues opinions i plantejaments”.

Vicent, un dels llauradors de la zona, va assegurar després de fer lliurament de la sol·licitud que “hem de fer compatible una infraestructura necessària per a la ciutat amb la protecció de l’horta i les collites dels llauradors”. Els llauradors també han reivindicat la necessitat de protegir i no afectar les últimes “hortes baixes” de Paterna, que confinen amb l’horta de Campanar-Benimàmet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus