25n
25N
25N

Campanar albergarà el primer espai municipal d'Acolliment Temporal per a immigrants

L’Alqueria de Ricós ha sigut el lloc triat per a aquest espai d’acolliment

Campanar albergarà el primer espai municipal d'Acolliment Temporal per a immigrants
06/11/2017 -

Quatre xicotetes alqueries de Campanar es destinaran a l’adequació del futur Espai d’Acolliment Temporal per a immigrants. Un projecte que ja ha aprovat la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València, i que permetrà, en paraules de la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, ‘no solament reforçar, amb recursos propis, la política d’acolliment’, sinó disposar d’un espai d’acolliment per a totes aquelles persones que fugen de la guerra o de la pobresa econòmica, i arriben a la nostra ciutat amb un projecte vital.

L’Alqueria de Ricós, situada en el barri de Campanar, està formada per xicotetes edificacions rurals de dues altures, que durant anys han estat tapiades, i que a partir d’aquest moment, es converteix en el primer espai d’acolliment temporal propietat de l’Ajuntament de Valenciana. I és que tal com ha explicat Fábregas, ‘fins ara treballàvem a força de convenis per a acollir a la població migrant que ho necessitava. Per això, hem impulsat el que serà el primer centre municipal d’acolliment, que s’executarà amb els Pressupostos de 2018. València és una ciutat refugi, i com tal hem de tenir els recursos per a donar l’assistència a tots aquells que ho necessiten, a pesar que el Govern Central no complisca amb l’acord de la Unió Europea de portar almenys 17 mil persones que fugen dels conflictes bèl·lics’.

Aquestes xicotetes alqueries, situades en el Camí del Cementeri, necessitaran una important rehabilitació, abans d’engegar aquest nou recurs municipal. Així, després d’adscriure aquest immoble a la delegació de Cooperació, s’elaborarà un projecte de rehabilitació amb l’objectiu de posar en funcionament aquest espai d’acolliment com més prompte millor. De moment, enguany, se seguirà comptant amb el Casal de l’Esplai, propietat de l’Ajuntament de Rocafort, però també s’ha signat un conveni amb la Fundació RAIS per a la cessió de tres pisos municipals en els quals es tutelarà l’estada de les persones que arriben a la nostra ciutat.

Fábregas no ha donat més dades sobre el nombre de places del que disposarà el futur Espai d’Acolliment Temporal ni sobre com es gestionarà aquest servei. Així i tot, sí que ha explicat que podrien estar considerant la possibilitat d’optar per una gestió indirecta fins a comptar amb personal municipal capacitat, en el cas de no disposar d’ell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − un =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell