La campanya d'estiu generarà 14.950 contractes indefinits a la Comunitat Valenciana, un 6,2% més que en 2018, segons Randstad

La campanya d'estiu generarà 14.950 contractes indefinits a la Comunitat Valenciana, un 6,2% més que en 2018, segons Randstad
03/06/2019 -

La campanya d’estiu generarà en la Comunitat Valenciana un total de 64.850 contractes temporals, dels quals 14.950 es convertiran en indefinits, la qual cosa suposa un 6,2% més que en el mateix període de 2018, segons preveu Randstad a partir de l’anàlisi realitzada sobre les previsions de contractació per a la campanya estival.

En el conjunt d’Espanya, aquesta empresa de recursos humans preveu que la campanya d’estiu d’enguany supere les 604.000 contractacions, de les quals prop de 140.000 acabaran sent indefinits, la qual cosa suposa una ràtio de conversió del 23%.

Fruit de la generació d’ocupació en els mesos de juny, juliol, agost i setembre, Randstad estima que se signaran 139.536 contractes indefinits en els sectors de comerç, hostaleria, transport i entreteniment, procedents de les 604.530 contractacions temporals.

Aquesta xifra suposa una taxa de conversió de contractes temporals a indefinits del 23% i un augment del 6,5% respecte a l’any anterior, quan es van aconseguir els 131.020. La contractació temporal, per part seua, supera per primera vegada el llindar dels 600.000 contractes, encadenant set anys de creixement ininterromput.

Segons la predicció de Randstad, després de la campanya d’estiu totes les comunitats autònomes veuran augmentar el nombre de contractes convertits en indefinits respecte a l’any anterior. Andalusia serà la que més contractats indefinits es generen procedents de la campanya d’estiu, un total de 28.420, seguida de Catalunya, amb 20.040; la Comunitat Valenciana, amb 14.950, i la Comunitat de Madrid, amb 14.810. Entre les quatre regions sumen el 56% de tots els contractes convertits en indefinits aquesta campanya.

En comparació amb les dades del passat any, s’aprecien diferències importants en funció de la comunitat, segons apunten des de Randstad. En aquest sentit, Aragó és la regió que més creix quant a contractació indefinida procedent de la campanya d’estiu, amb un 8,8% respecte a l’any anterior. A continuació se situen Castella-la Manxa (8,7%) i Galícia (8%).

Catalunya (7,6%), la Comunitat de Madrid (7,2%) o la Regió de Múrcia (6,7%) són regions que també experimenten notables increments per damunt de la mitjana nacional (6,5%). Les comunitats amb creixements més moderats, per davall de la mitjana, seran Cantàbria (6,3%), Comunitat Valenciana, Canàries –ambdues amb 6,2%–, Andalusia (6%), Astúries (5,9%), Extremadura, País Basc (totes dues amb 5,5%) o La Rioja (5,3%). Navarra, amb el 4,4%, Castella i Lleó, 4,2% i Balears, 2,5%, registren els increments més discrets.

Des de Randstad expliquen que la contractació en aquesta època de l’any està impulsada per determinats sectors vinculats al turisme, com a comerç, transport, hostaleria i oci i entreteniment. L’important pes del turisme, tant internacional com intern, que no deixa de créixer any rere any, és el principal dinamitzador del mercat laboral en aquesta època, segons afigen.

Des d’aquesta empresa subratllen que les característiques del període estival porten al fet que la contractació temporal siga una de les opcions més utilitzades per les empreses a l’hora de donar resposta al pic de demanda, satisfer les necessitats dels visitants i cobrir les vacances d’alguns professionals.

Els professionals, per part seua, troben en moments com el període estival l’oportunitat, en paraules del director de Relacions Institucionals de Randstad, Luis Pérez, “d’aconseguir el seu primer treball o de reincorporar-se al mercat laboral, a més de tindre l’oportunitat d’obtindre un contracte indefinit”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria