25n
25N
25N

La campanya valenciana de vacunació es manté a pesar del fre de Janssen i la retallada d'AstraZeneca

Es preveu l’arribada a Espanya d’un total de 86 milions de dosis entre abril i setembre

La campanya valenciana de vacunació es manté a pesar del fre de Janssen i la retallada d'AstraZeneca

La Comunitat Valenciana està mantenint el ritme de vacunació previst per a aquesta setmana i s’aconseguiran administrar les més de 210.000 dosis previstes entre el 12 i el 18 d’abril malgrat els continus inconvenients que dia rere dia pateix la campanya a escala global.

Al fre de l’enviament de vacunes de Janssen a Europa fins que s’estudie la possible relació amb els casos de trombes (aquesta setmana arribaven a Espanya de més de 150.000 dosis de les quals unes 15.600 estaven destinades a la Comunitat Valenciana) s’ha unit una disminució en l’arribada de dosis previstes d’AstraZeneca.

Dos fets que no estan suposant un fre al full de ruta de vacunació marcada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ja que aquests dies es continuaran inoculant les dosis amb les quals ja compta la Comunitat Valenciana: 70.000 dosis d’AstraZeneca, 125.000 dosis de Pfizer i 17.000 dosis de Moderna.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, es va vacunar ahir a Elda amb una dosi d’AstraZeneca.

“NO S’HA TRASTOCAT EL PLA”

La suspensió de la distribució de Janssen no afectarà en els pròxims dies la campanya de vacunació, ja que les dosis que s’esperaven rebre eren xicotetes. No obstant això, la farmacèutica s’havia compromés a enviar fins a setembre 20 milions de dosis a Espanya, de les quals la Comunitat Valenciana rebria 2 milions.

La companyia farmacèutica va anunciar el dimarts el retard en el llançament de la seua vacuna contra la Covid-19 a Europa, després de la paralització als Estats Units per la detecció de sis casos d’esdeveniments trombòtics entre les 7 milions de persones vacunades amb la seua injecció.

La previsió d’aconseguir el 70% de la població vacunada a finals de l’estiu depén directament del subministrament d’aquesta vacuna i que AstraZeneca incremente l’enviament de les dosis després d’aquesta retallada que les autoritats consideren “puntual”.

La mateixa Ana Barceló, consellera de Sanitat, destacava ahir que “no teníem vacunació programada per a les dosis de Janssen, per la qual cosa no s’ha trastocat el pla. I la retallada d’Astrazeneca tampoc perquè sabíem amb antelació el número que anaven a arribar, almenys per a aquesta setmana en la qual està tot programat i per a la que ve”.

Precisament Barceló rebia ahir la vacuna “dins del seu grup d’edat” i convidava a totes les persones a vacunar-se “encara que tinguen dubtes” atés que és “l’única porta d’eixida a aquesta crisi sanitària”. “No conec una altra manera que no siga vacunar, vacunar i vacunar. És un exercici de responsabilitat”, va destacar.

PFIZER AUGMENTA ELS ENVIAMENTS

Pfizer és un dels laboratoris que està complint i ha incrementat exponencialment el nombre de vacunes que arribaven al territori valencià. “Vam començar amb 45.000 i ara ja ha confirmat que arribaran unes 125.000 cada dilluns, la qual cosa ens ajudarà a seguir amb l’impuls i el pla que tenim”, va indicar la titular de Sanitat.

Precisament ahir la Unió Europea anunciava un acord amb la biotecnològica per a avançar al segon trimestre d’enguany el lliurament als Estats membres de 50 milions de dosis la distribució de les quals estava prevista per als últims tres mesos de 2021, per la qual cosa entregarà 250 milions de dosis entre abril i juny.

D’aquesta manera, la UE reacciona a la suspensió dels lliuraments per part de Janssen i els problemes de producció que des de l’inici de la campanya ha experimentat AstraZeneca.

Punt de vacunació contra la Covid-19.

70% DE VACUNATS AL SETEMBRE

Malgrat la paralització de 300.000 dosis de la vacuna de Janssen el Govern estatal manté l’objectiu de vacunar amb “total garantia i absoluta seguretat” al 70% de la població espanyola (33 milions de persones) per a finals d’agost, tal com va reconéixer ahir el president Pedro Sánchez.

Entre abril i juny Espanya preveu rebre 38 milions de vacunes. A més, després de l’aprovació per l’Agència Europea del Medicament (EMA) de la vacuna de Curevac, s’espera que entre juny i setembre arriben a Espanya 48 milions de dosis, la qual cosa suposa 86 milions de dosis entre abril i setembre.

A pesar d’aquest escenari esperançador de cara al futur, la realitat és que són molts els contratemps que està patint aquest procés d’immunització. Sobre aquest tema, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va manifestar ahir la necessitat que la situació actual de la vacunació se solucione “el més prompte possible”, al mateix temps que lamentaba que “no hi ha un dia de tranquil·litat”.

“Estàvem avançant molt a consciència en la vacunació, però qualsevol incidència d’aquestes característiques ens produeix un trastorn gran, sobretot a la població, que té una sensació d’inseguretat i això no ho podem permetre. Cal vacunar-se i vacunar-se amb seguretat, no podem deixar d’incentivar-ho“, va argumentar el cap del Consell.

Amb tot això, caldrà esperar a les novetats que puguen produir-se en les pròximes hores, sobretot amb l’enviament de Janssen, per a poder encarar el final del mes d’abril amb el procés de vacunació a ple rendiment, un procés en el qual la Comunitat Valenciana és líder.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

museo prehistoria