caixa popular

L'Ajuntament dóna suport a la campanya 'València, ciutat per la vida'

L'Ajuntament dóna suport a la campanya 'València, ciutat per la vida'
30/11/2017 -

Aquesta vesprada, a les 19 hores, es llegirà enfront de l’edifici de l’Ajuntament la declaració institucional aprovada al Ple de novembre amb motiu de la campanya ‘Ciutats per la Vida’. Un acte organitzat per Amnistia Internacional en col·laboració amb la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració i on també es llegirà el manifest de la campanya i es projectaran uns vídeos de difusió de la campanya internacional a la façana de l’Ajuntament.

València es va declarar ‘Ciutat per la Vida’ en novembre de l’any passat, i enguany, al Ple de novembre es va ratificar l’adhesió a aquesta campanya. ‘Ciutats per la Vida’ és una iniciativa internacional que s’engega en record de la primera abolició de la pena cabdal en el Gran Ducat de Toscana en 1786. Es tracta d’una iniciativa empresa per la Comunitat de Sant’Egidi, amb el suport de la Coalició Mundial contra la Pena de Mort, a la qual pertany Amnistia Internacional.

“Les xifres demostren que hem de continuar fent front comú contra aquesta vulneració de drets”, ha exposat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, qui també ha destacat que “continuarem treballant per defensar la vida enfront de la violència”.

Aquesta acció mundial es convoca des de 2002 per a impulsar l’abolició de la pena cabdal a tot el món. Prop de 80 ciutats van participar en la primera edició de l’any 2002. Un nombre que ha anat creixent en l’última dècada fins a les més de 2.000 ciutats que participen enguany en aquest esdeveniment, per mitjà d’activitats culturals, espectacles i projeccions, així com amb altres accions de sensibilització.

En 2015, Amnistia Internacional va registrar la xifra d’execucions més altes dutes a terme en un sol any des de 1989. En 2016 la xifra general d’execucions va seguir sent més alta que la mitjana registrada el decenni anterior, encara que s’ha registrat una disminució del 37% en el nombre d’execucions respecte a les dutes a terme l’any anterior.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 16 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats