25n
25N
25N

L'Ajuntament de València llança una campanya per a ser Capital Europea de la Innovació

L'Ajuntament de València llança una campanya per a ser Capital Europea de la Innovació
17/08/2020 -

Missions València 2030 és el model que presenta la ciutat de València per a ser Capital Europea de la Innovació, basat en l’impacte directe que té aquesta innovació en la millora de la vida de les persones. Amb aquest objectiu, València opta a ser Capital Europea de la Innovació, ja que la Comissió Europea ha triat a la ciutat com a finalista per a això. És en aquest context en el qual es dibuixen unes “missions” concretes per a la València de 2030. L’objectiu: “aconseguir una ciutat més saludable, més sostenible, més compartida i més emprenedora. A partir d’ací, mobilitzar a l’ecosistema d’innovació per a aconseguir les missions”, segons relata l’alcalde de València, Joan Ribó, que hui s’ha fet ressò de la campanya promoguda des del mateix Ajuntament de València a través d’https://www.missionsvalencia.eu/.

“Ara més que mai busquem respostes en la investigació i la innovació. En un context en el qual la societat mira constantment a la ciència i a la innovació perquè ens proporcione solucions i respostes als grans reptes i a les emergències que la humanitat ha d’enfrontar, la ciutat de València proposa les Missions València 2030”, així ho ha explicat l’alcalde, qui pretén que València es convertisca en una ciutat on poder experimentar una investigació i innovació orientada a millorar la vida de les persones.

Missions València 2030 proposa línies de treball que serveixen per a evidenciar com la investigació i la innovació impacta en la millora de les vides de les persones. Una manera de fer visibles els reptes que es viuen en una ciutat com València, però que són comuns a tota la humanitat, així com els projectes d’I+D+i que es desenvolupen a València per a aconseguir resoldre’ls.

Segons el regidor d’Innovació, Carlos Galiana, “Missions València 2030 construeix sobre el talent de tot l’ecosistema i no exclou a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tot Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts i fonts de coneixement”.

Missions València 2030 mobilitza les 4 hèlixs de l’ecosistema innovador: en primer lloc, al sector públic emprenedor i innovador, des de diferents institucions, però també al sector privat: des de les seues grans empreses, les seues PIMES, els seus autònoms, startups, acceleradores, incubadores, etc. Així mateix, inclou com a valor fonamental a les universitats amb els seus centres d’investigació i instituts tecnològics associats, i a la societat civil i a la ciutadania: amb la seua solidaritat en escenaris de crisis, el seu moviment social, les seues organitzacions sense ànim de lucre, associacions, fundacions, col·legis professionals, etc.

“Missions València 2030 facilita que tot l’ecosistema innovador promoga i impulse projectes d’investigació i innovació amb impacte en les missions de València des de qualsevol sector, activitat, disciplina, tecnologia i font de coneixement, creuant i mesclant disciplines i des d’una lògica construïda a partir de les necessitats de les persones”, segons ha explicat l’alcalde, Joan Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =