caixa popular

Marzà: ''Sempre teua' és una campanya necessària per a posar el valencià al nivell que es mereix'

Les accions de ‘Sempre teua’ es mantindran fins a la primavera de 2019

Marzà: ''Sempre teua' és una campanya necessària per a posar el valencià al nivell que es mereix'
26/09/2017 -

El Palau de les Arts ha acollit, aquest matí, la presentació oficial de la campanya de promoció del valencià ‘Sempre teua’. Amb el lema ‘Construiré mil ponts mil vegades, sols per estar amb tu’, la Generalitat Valenciana, des de la Conselleria d’Educació, pretén arribar a tots els ciutadans, tant valencianoparlants, com a castellanoparlants, amb l’objectiu d’animar a la població a utilitzar, més sovint, la nostra llengua.

I si la presentació d’aquesta campanya ha tingut lloc aquest matí no ha sigut casual. I és que hui, 26 de setembre, se celebra el Dia Europeu de la Llengua, que té com a objectiu donar suport a la diversitat de llengües.

El Conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a la presentació de ‘Sempre teua’, i ha volgut explicar més detalls. ‘Aquesta campanya inusual ha comptat, per primera vegada en totes les campanyes institucionals que s’han realitzat, amb 28 influencers, de diferents comarques, amb l’objectiu de tenir un major impacte i arribar a la gent jove. La campanya, que va començar el 01 de setembre de manera encoberta, va aconseguir més de 50.000 ‘me gusta’ en xarxes socials, i va arribar al voltant d’1,5 milions d’usuaris’.

Així mateix, Marzà ha volgut explicar el significat de la campanya. ‘Volíem traure aquesta iniciativa perquè els estudis revelen que el 82% de la població vol que s’utilitze el valencià de la mateixa manera que s’utilitza el castellà. I per què ‘Sempre teua’? Perquè la nostra llengua sempre estarà amb nosaltres, sempre ens acompanyarà per a quan la vulguem utilitzar, per a ajudar a connectar-nos o per a generar noves oportunitats. Aquesta campanya no es quedarà en les xarxes socials, sinó que eixirem al carrer. ‘Sempre teua’ és una campanya necessària per a posar el valencià al nivell que es mereix’.

Per la seua banda, Rubén Trenzano, Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, ha afegit que ‘a partir de hui començarà a córrer l’espot que hem creat per les xarxes socials, que consisteix en una nota d’amor i amistat signada per la nostra llengua, que és el que ens fa diferent a la resta de ciutats. Aquesta campanya, que s’allargarà fins a la primavera del 2019, comptarà amb diferents accions, com el ‘bus de la llengua’, que visitarà el major nombre de pobles possibles del nostre territori, amb tallers en els centres educatius o repartiment de marxandatge, o la web www.sempreteua.com, on es penjarà informació sobre la iniciativa. Volem que els ciutadans facen seua aquesta campanya, a través dels ajuntaments que tinguen oficina de promoció del valencià, universitats o qualsevol institució que es vulga sumar’.

A continuació, us deixem l’espot de ‘Sempre teua’, que pretén representar que la llengua serveix per a acostar-nos i connectar-nos, i no per al contrari.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + dinou =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris