Ontinyent promou el reciclatge de dispositius elèctrics i electrònics

Un equip de “bici-informadors” visitaran la ciutat el 25 de juny on arreplegaran aparells tecnològics en desús

Ontinyent promou el reciclatge de dispositius elèctrics i electrònics
20/06/2019 -

L’Ajuntament d’Ontinyent promou el reciclatge de dispositius elèctrics i electrònics sumant-se a la campanya “Recicla els teus aparells” impulsada per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana, i que compta amb el suport de diverses entitats. En concret, un equip de “bici-informadors”, identificats amb la imatge de la campanya, recorreran els carrers d’Ontinyent el pròxim 25 de juny per informar a la ciutadania la transcendència per als ecosistemes de reciclar aquests productes. A banda arreplegaran tots aquells aparells tecnològics en desús que la ciutadania ja no utilitzen i funcionen amb electricitat, piles o combustible.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava que des del Govern d’Ontinyent “ens implicarem amb totes les accions que ens ajuden a tenir un entorn més sostenible. No deixarem passar l’oportunitat de participar en campanyes com aquesta, però a més a més donarem una atenció i impuls molt important a aquesta àrea, ja que la sostenibilitat ha de ser un plantejament transversal a totes les àrees de la gestió municipal”, explicava.

En aquest cas aquesta campanya promou el correcte reciclatge d’aparells de menys de 25 cm en desús, molts dels quals tenen un alt nivell contaminant per incloure substàncies químiques com brom, cadmi, fòsfor, mercuri, arsènic o cobalt. Els veïns i veïnes que lliuren els aparells als informadors rebran targetes rasca-rasca amb les quals poden guanyar premis entre els quals hi ha Iphones, televisions LED o carregadors portàtils, entre altres coses.

Cal recordar que Ontinyent compta amb un ECOPARC que admet tot l’any el reciclatge d’aparells electrònics, així com d’un servei d’ECOPARC mòbil. A més, tots els aparells que no superen els 25 cm es poden dipositar gratuïtament en qualsevol establiment de venda d’electrodomèstics amb una superfície superior a 400 m2.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − un =

movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
anna i la maquina del tiempo
anna i la maquina del tiempo
alcasser
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat