25n
25N
25N

La campanya «Queda't a casa» es converteix en una eina fonamental contra el coronavirus

La Generalitat recomana a la població no viatjar si no és imprescindible

La campanya «Queda't a casa» es converteix en una eina fonamental contra el coronavirus

Quedar-se a casa ja no és només una recomanació de les autoritats polítiques i sanitàries davant la pandèmia del coronavirus, sinó que s’ha convertit en una campanya de mobilització a través de les xarxes socials i s’erigeix com la mesura fonamental per a aconseguir frenar la corba del virus SARS-CoV-2. L’alarma s’està estenent especialment als pobles de la costa valenciana que estan rebent l’arribada d’habitants de la ciutat de Madrid, el principal focus de contagi d’Espanya.

Malgrat les recomanacions de romandre a casa i evitar freqüentar espais públics i amb gran afluència de gent, encara poden veure’s grups de xiquets i xiquetes jugant als parcs, terrasses concorregudes i massificacions en els supermercats. A més, localitats com Gandia, Cullera, El Perelló o Xàbia han registrat visites de persones procedents de Madrid en els últims dies.

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, demana a les persones infectades que, «vinguen d’on vinguen, romanguen en els seus domicilis i s’aïllen». La consellera posa l’accent principalment en la cultura del respecte i la responsabilitat que hem de desenvolupar com a ciutadans, tant pel que fa a la nostra salut individual com a la del nostre entorn. De la mateixa manera, insta a guardar la distància de seguretat com una mesura preventiva fonamental.

La vicepresidenta Mónica Oltra insisteix en la recomanació de «no viatjar si no és imprescindible», i argumenta que «no són unes vacances, sinó una emergència sanitària que requereix el compromís de la població per a intentar que el virus s’expandisca menys i a menor velocitat». La vicepresidenta apel·la a la responsabilitat de tota la ciutadania i dels poders públics de garantir el compliment de les recomanacions sanitàries davant la situació actual.

Per a afavorir la campanya «Queda’t a casa» i controlar el col·lapse dels serveis sanitaris, la Conselleria de Sanitat ha activat un autotest en línia perquè la població puga avaluar el seu estat de manera senzilla abans de cridar o acudir als centres sanitaris. En la web, la ciutadania pot resoldre dubtes tant si pateix símptomes com si ha donat positiu i es troba en aïllament. El test orienta als usuaris i les usuàries sobre si han de dirigir-se a un centre de salut o telefonar al 900 300 555, número de telèfon en el qual s’atén i es donen les instruccions oportunes davant la possible infecció per coronavirus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 9 =