25n
25N
25N

Una campanya per la visibilitat del col·lectiu LGTBI

Una campanya per la visibilitat del col·lectiu LGTBI
04/06/2018 -

«El passat és en blanc i negre. El futur, multicolor», aquest és el missatge que es podrà veure al balcó de l’Ajuntament els dies 16 i 28 de juny juntament amb la bandera de l’Arc de Sant Martí, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Així ho ha exposat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, qui també ha anunciat que en la nit d’ambdós dies la façana del consistori s’il·luminarà amb els colors de l’Arc de Sant Martí. L’Ajuntament de València s’uneix així a les celebracions de l’Orgull amb una campanya per la diversitat, la visibilitat i el respecte, que inclou 6 peces de vídeo, 160 mupis, 6.000 cartells i 2.000 xapes.

«El Govern de la Nau vol impulsar una ciutat diversa, oberta i que lluite contra les discriminacions i els discursos d’odi. Per això posem en marxa una nova campanya que pretén aglutinar totes les activitats i les celebracions que se celebren al voltant de l’Orgull a València», ha dit Lozano en roda de premsa, on ha destacat: «En aquesta campanya estem intentant que València siga cada volta més un referent en la celebració de l’Orgull, també en l’àmbit del turisme perquè ací tenim una oferta d’activitats àmplia, com ara el festival de cinema Mostra La Ploma al que també donem suport».

La campanya d’enguany continua amb el mateix lema de l’any passat, «València, ciutat orgullosa de l’Orgull», i ofereix diferents missatges als huit cartells que ompliran la ciutat a partir d’aquesta nit i que reflecteixen la tolerància, l’alegria, el respecte a la diversitat i la visibilitat de tota la realitat que hi ha al col·lectiu LGTBI. «En cada cartell hi ha missatges diversos que tracten de tindre un punt de provocació i de dur a la reflexió amb molt d’humor», ha expressat la regidora. Hi haurà un total de 160 mupis, 4 columnes i 10 sèniors, a més de cartells en format A3 i xapes que seran distribuïdes a través de tots els recursos de l’Ajuntament, com ara, biblioteques, museus, universitats populars, centres educatius, juntes de districtes, centres de salut, associacions, etc.

A més, la campanya es completa amb sis peces de vídeo que es distribuiran a través de xarxes socials i mitjans de comunicació. Tota la informació sobre la campanya d’enguany, dissenyada per Ladies & Gentlemen, es pot consultar a la pàgina web http://www.valenciaorgullosa.com/, disponible en valencià, castellà i anglés. Així mateix, l’EMT torna a col·laborar en la campanya amb la línia 73 que recorrerà la ciutat amb tres dels dissenys de la campanya i, durant la setmana del 16 de juny, es podran veure a la línia 5.

Així, alguns dels missatges que es podran llegir a la ciutat durant el mes de juny són els següents: «No canviem el món. El defensem com és»; «De major vull ser jo», adreçat a la població més jove; «Celebrem que podem celebrar!», o «Totes les persones estimem amb el mateix òrgan». Lozano ha indicat que «s’ha de celebrar que som diversos i que eixa diversitat ens enriqueix, més que generar un problema. El problema està en els ulls de qui mira».

DIVERSITAT ALS POBLES

La regidora Lozano també ha aprofitat l’ocasió per a tractar les agressions que hi haguera en Castellar, Pinedo i Perellonet a algunes banderes i bancs multicolor que es van col·locar als Pobles de València amb motiu del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. «Els Pobles s’estan mobilitzant per respondre de forma col·lectiva i hem decidit, també a petició dels mateixos alcaldes, repartir unes banderes entre els veïns i les veïnes per donar així una resposta col·lectiva davant d’aquestes situacions tan desagradables però tan minoritàries i que cal combatre». Concretament en Castellar, la regidora ha dit que ja s’està organitzant una pintada col·lectiva per restaurar el banc multicolor danyat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 12 =

CCCC
torrent