25n
25N
25N

Els joguets no tenen gènere

La Generalitat llança una campanya per a no perpetuar els estereotips de gènere amb la compra de joguets

Els joguets no tenen gènere
10/12/2018 -

Un any més, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, juntament amb el col·lectiu Lambda i la col·laboració d’estudiants de la Universitat Politècnica de València, tornen a llançar la campanya ‘El joguet no té gènere’, amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de comprar joguets sense estereotips de gènere per a educar en igualtat.

Amb el Nadal molt a la vora, la venda de joguets es dispara. Per això, amb aquest tipus de campanyes es pretén posar el punt de mira en la importància de no contribuir a “perpetuar estereotips de gènere”, sinó “construir una societat més igualitària, inclusiva i diversa on tinguen cabuda diferents sensibilitats”. En aquest sentit, el Director General d’Igualtat en la Diversitat, José De Lamo, ha recordat que “les xiquetes i els xiquets, en els seus primers anys, estan lliures d’estereotips de gènere”, i són les persones adultes les quals determinen si un joguet ha de ser per a xiquets o per a xiquetes.

Per això, es posa l’accent principalment en el paper dels adults per a contribuir a eliminar dels joguets els estereotips existents, fomentant “l’espontaneïtat dels menors i facilitant l’elecció dels joguets” per a, d’aquesta manera, ajudar a construir una societat sense prejudicis. I és que els joguets, en paraules de De Lamo, “exerceixen un paper fonamental en la creació d’estereotips de gènere, transmetent valors socials i culturals determinants per als futurs rols dels menors”.

Així, l’objectiu de la campanya ‘El joguet no té gènere’ no és un altre que “visibilitzar que els joguets no tenen gènere”, així com “propiciar un canvi perquè no es quede en una simple acció publicitària, sinó que perdure com un hàbit que possibilite un canvi de mentalitat”.

Per tercer any consecutiu, aquesta campanya es difondrà a través de la televisió, la ràdio, xarxes socials i plataformes digitals per a conscienciar que per a aconseguir una societat sense exclusions de gènere que, després, donen lloc a situacions d’assetjament, és essencial “no tancar a cap xiquet o xiqueta en un determinat rol”. Així mateix, De Lamo ha posat l’accent en el dret universal de jugar “sense prejudicis ni restriccions imposades per estereotips de gènere rancis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − huit =

torrent