La campanya d'immunització contra la COVID-19 arriba a la franja dels 30 anys

Aquesta setmana està previst que es comence a vacunar als nascuts entre 1982 i 1991

Guardar

vacunació
vacunació
El procés de vacunació continua fent passos i hui s'inicia una nova setmana clau dins de la campanya d'immunització massiva. Una setmana en la qual es començarà a vacunar en la Comunitat Valenciana al conjunt de la ciutadania corresponent a la franja d'edat entre 39 i 30 anys (nascuts entre 1982 i 1991), un procés que arriba 12 dies abans del que estava previst inicialment. El president Ximo Puig així ho va anunciar dimarts passat 29 de juny, després de la reunió de la mesa interdepartamental.Així mateix, el president avançava aquest passat divendres que s'està estudiant com accelerar el calendari de vacunació amb l'objectiu que per a finals del mes d'agost, "tant de bo abans", estiguen vacunades "almenys" totes les persones majors de 18 anys.Puig admetia que aquelles persones que no estan vacunades són les més afectades pels contagis i creu que, "siga el segment que siga, això continuarà passant fins que no acabem amb una vacunació absoluta". En tot cas es mostrava "preocupat" pels contagis entre els segments més joves i per això s'està "estudiant com accelerar el procés de vacunació".Aquestes declaracions arriben després de l'anunci, un dia abans, per part de la consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, que es mantenia en la segona setmana d'agost la data per a començar la vacunació dels joves entre els 29 i els 20 anys. Una intenció que sembla que va canviant amb l'augment dels contagis malgrat que, hui en dia, es manté per a dins de cinc setmanes.

"MÀXIMA RESPONSABILITAT"

Aquest desig d'accelerar al màxim possible la campanya de vacunació arriba després de l'increment de contagis, uns positius que tornen a créixer en els últims dies a causa de la incidència de la variant Delta i de la progressiva relaxació de les restriccions. Referent a això, el cap del Consell advertia que és el moment de la "màxima responsabilitat" al mateix temps que mostrava empatia amb els joves i la seua "necessitat d'eixir i retrobar-se" però avisava que ho han de fer "amb prudència, amb l'ús de la mascareta i amb la distància social"."Encara estem en pandèmia, és un crit desesperat si es vol, encara estem en pandèmia", insistia, al mateix temps que subratllava que encara que els joves solen patir la malaltia amb símptomes més lleus, també "hi ha joves que acaben hospitalitzats i molts que encara estan patint el postcovid i la covid persistent i, per tant, cal ser molt autoexigents, molt responsables".Pel que respecta a la variant Delta, altament contagiosa, està disparant els casos en les últimes setmanes en diferents parts del món, sent present ja en la Comunitat Valenciana. Sobre aquesta variant, Johnson & Johnson feia públics el dijous dades que demostren que la seua vacuna contra la COVID-19 d'una sola dosi genera una activitat "forta i persistent" contra aquesta variant i altres d'alta prevalença. A més, les dades mostren que la durabilitat de la resposta immunitària es va prolongar durant almenys huit mesos, el període de temps avaluat fins hui.

VACUNACIÓ A ERASMUS

Hui també s'inicia la vacunació, a la Universitat de València, dels més de 2.050 futurs Erasmus, un procés que durarà cinc dies, fins al 9 de juliol.En total, l'equip que participarà en la vacunació –en la qual s'administraran dosis de Moderna subministrades per la Generalitat– està integrat per 40 persones per torn, que han rebut formació de la Conselleria de Sanitat. La segona dosi s'administrarà la primera setmana del mes d'agost, ha avançat la institució acadèmica.Mitjançant aquest procés, per al qual s'ha habilitat la Facultat d'Infermeria i Podologia, es vacunarà a més de 2.050 estudiants dels 2.300 que participaran en programes de mobilitat que s'iniciaran abans del pròxim mes d'octubre.

ADAPTAR LA VACUNA A LES VACANCES

Aquest dilluns 5 de juliol és una jornada on una part de la ciutadania comença les seues vacances. Per això, la Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha posat a la disposició d'aquelles persones entre 18 i 39 anys (nascudes entre 1982 i 2003) l'Agenda Vacacional, una eina dirigida als qui estan pendents de vacunar-se contra el coronavirus i no tenen una data ja prevista per a això i volen adaptar la cita a les seues vacances.Per a comunicar les vacances i que no coincidisca amb la citació, les persones que compleixen amb aquests requisits han d'accedir a un formulari en la web de la Conselleria i indicar les setmanes en les quals estaran fora. D'aquesta manera s'ajornarà la citació per al període de disponibilitat, respectant l'ordre de vacunació per grups.
Destacats