25n
25N
25N

Comença la campanya per a fomentar el valencià entre els turistes en Gandia

Comença la campanya per a fomentar el valencià entre els turistes en Gandia
06/08/2019 -

El Regidor de Promoció Lingüística, Nahuel González, ha presentat aquesta matí els cartells que es penjaran a la platja i alguns comerços, que tenen com a finalitat fomentar el valencià entre els turistes i fer d’aquest un vehicle de comunicació a la ciutat costera.

Als cartells, encapçalats amb el lema ‘Gandia en valencià’, que es trobaran a les zones més transitades en els pròxims dies, hi ha un codi QR per tal que, una vegada escanejat, es puga veure les principals oracions i paraules que més es fan servir en el dia a dia.

Per altra banda, hi haurà, també, una sèrie de cartells humorístics amb frases fetes que s’utilitzen en diferents registres: ‘Anem a fer-nos una’ o ‘mel de romer’. La finalitat d’aquests cartells, tal com s’afirma des de l’Agència Lloa, és explicar als turistes que a Gandia hi ha una llengua i unes paraules pròpies.

González ha explicat que la finalitat dels cartells és que “les persones de fora puguen anar coneixent la nostra llengua i no siga un problema, sinó una ferramenta de cultura i coneixement de la diversitat lingüística”.

Aquesta campanya, que ja es realitza a gran part de les ciutats i pobles del País Valencià, s’ha planejat com a objectiu per a l’any que va motivar mitjançant un percentatge en les compres que servirà per a estalviar-se uns diners.

El regidor ha explicat que a setembre continuarà la campanya per tal de difondre i normativitzar el valencià. Mentrestant, “Pensem que és una bona ocasió vindre a la nostra ciutat i poder aprendre de forma elemental una llengua nova a part del castellà, que és el vehicle de comunicació que regeix a tota Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − dos =

art en blanc
ruta del grial massamagrell