25n
25N
25N

Segona campanya d'Esterilització Felina

Segona campanya d'Esterilització Felina
03/04/2017 -

L’Ajuntament ha posat en marxa, a través de la Regidoria de Benestar Animal, la segona edició de la campanya d’esterilització felina, després de l’èxit i la bona acollida de la iniciativa, que va ser impulsada per primera vegada l’any passat. La regidora Glòria Tello ha presentat hui les novetats de la nova convocatòria.

Amb el lema “Una ciutat amb gats és una ciutat saludable. Cuidem i controlem les colònies felines”, aquesta segona campanya es presenta amb les novetats d’un pressupost més elevat, una major participació de clíniques veterinàries i un increment en el nombre de gates tractades. De fet, la campanya s’ha avançat respecte a les dates de l’any passat amb la finalitat d’ampliar i reforçar el total d’animals esterilitzats.

Així ho ha explicat Glòria Tello, acompanyada per María Vitoria, representant del Col·legi de Veterinaris de València, que és l’entitat que col·labora en la realització del programa de control. Vitoria ha expressat la “satisfacció” del Col·legi “per la continuïtat d’aquest programa que dóna solució i deixa en mans dels professionals” el control de la població de gats que viuen als carrers. El contracte amb el Col·legi de Veterinaris estableix una aportació econòmica de l’Ajuntament de 21.000 euros, amb la qual cosa es preveu esterilitzar 224 gates. Per ara són 15 les clíniques inscrites per a participar en el programa, encara que es preveu que el nombre final serà major, atés que hi ha de termini fins al pròxim 10 d’abril per a formalitzar la inscripció.

Una de les principals novetats del pla d’enguany serà l’habilitació d’un quiròfan al centre d’acollida d’animals de Benimàmet per a reforç de les intervencions d’esterilització, a la qual cosa es destina una quantitat de 15.200 euros. A més, la campanya del 2017 no sols serà d’esterilització, sinó que també es procedirà a desparasitar i tractar amb antibiòtics els animals que ho necessiten.

L’any passat van ser 12 les clíniques veterinàries col·laboradores, que van tractar un total de 200 gates de més de 50 colònies felines de tota la ciutat. En aquesta ocasió s’obrirà el procés a la participació de societats protectores d’animals, que podran exercir com a pont i contacte amb les clíniques amb què treballen de manera habitual. En aquests moments són 500 les colònies felines empadronades a la ciutat.

La regidora de Benestar Animal ha subratllat la importància d’aquesta campanya, atés que la presència de gats a les ciutats és garantia de salubritat pel seu efecte en el control de plagues (rates, per exemple). Però, ha afegit, és necessari que la població siga també conscient d’aquesta funció i de la importància de controlar aquesta població i les seues condicions d’higiene. Per això, es posarà en marxa una campanya informativa amb fullets informatius, cartelleria en el mobiliari urbà i missatges en els autobusos municipals. La imatge de la campanya és obra de Lina Vila.

També ha destacat Glòria Tello la importància de la labor de veïns i veïnes que, de forma desinteressada, duen a terme labors d’atenció de les colònies. Des de l’Ajuntament es vol reconéixer aquest treball, per la qual cosa es continua amb l’emissió de carnets de “persona col·laboradora amb el municipi” als ciutadans i ciutadanes que efectuen aquesta funció. L’any passat es van emetre 73 carnets, i la base de dades compta ja amb 171 persones inscrites de 130 colònies felines diferents.

Més informació

1 Comentari

 1. África del Valle
  África del Valle juny 06, 14:09

  Me parece estupendo que se ocupen de proteger a los pobres gatos de la calle. Personalmente, se lo agradezco muchísimo.

  Pero ¿por qué ponen la onomatopeya del idioma inglés? ¿Es que no valen ya el miau o el mèu de toda la vida?
  Cuidem y controlem les nostres llengües.

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 2 =

museo prehistoria