S'enceta la Campanya de la Declaració de la Renda 2018

El 2 d’abril s’inicia el termini per a presentar la Declaració de forma telemàtica

S'enceta la Campanya de la Declaració de la Renda 2018
02/04/2019 -

Hui, 2 d’abril, comença la campanya per a presentar la Declaració de la Renda i Patrimoni 2018, i es podrà presentar fins al dia 1 de juliol. Així s’inicia la campanya de 2019 amb la qual hi haurà quasi quatre mesos en què els contribuents podran presentar la seua declaració per via telemàtica: internet o telèfon.

Si es prefereix, es pot utilitzar el servei de cita prèvia, que té dues variants. La primera i habitual, per a acudir a les oficines de l’Agència Tributària amb tota la documentació necessària, encara que encara no es poden sol·licitar. La segona i més nova és el servei ‘Et cridem’. A través d’aquesta nova forma d’atenció serà l’Agència Tributària la que es pose en contacte amb el ciutadà o ciutadana i oferirà atenció personalitzada per a l’emplenament.

Com també assenyala el Calendari del Contribuent, és important assenyalar l’import a ingressar i la domiciliació en compte fins al 26 de juny, 5 dies abans de la data límit per a la declaració.

S’espera que en aquesta campanya es realitzen unes 20 milions de declaracions en tot l’Estat. D’aquestes, segons les estadístiques, unes 14 milions eixiran a retornar.

Cita prèvia

La Cita Prèvia de l’Agència tributària es pot consultar per internet, mitjançant els telèfons 901 12 12 24 i 910535 73 26 mitjançant atenció automatitzada, amb l’App ‘Agència Tributària’ o mitjançant els telèfons d’atenció personal 901 22 33 44 i 91 553 00 71.

Declaració presencial

Per a realitzar la Declaració de la Renda 2018 de forma presencial serà necessari demanar abans cita prèvia per qualsevol dels canals abans indicats. Les visites presencials podran sol·licitar-se a partir del 9 de maig i les primeres cites es concertaran per al 16 del mateix mes.

Les oficines a València i voltants són:

  • Plaça de l’Ajuntament 9, València.
  • Carrer Músic Ginés 16, València.
  • Carrer Maestro Manfredo Monforte 4, Catarroja.
  • Avinguda al Vedat 103, Torrent.
  • Avinguda Blasco Ibáñez 10, Manises.
  • Carrer Passeig Reial Sèquia 1, Montcada.

Documentació necessària

És important tindre preparada tota la documentació per a evitar retards o haver de tornar a sol·licitar la cita prèvia. Abans de la trucada o en previsió del servei ‘Et cridem’, s’ha de tindre la següent documentació:

  • Número de referència de titual o titulars de la declaració.
  • DNI de les persones de la declaració.
  • IBAN del compte bancari desitjat.
  • Referències cadastrals de tots els immobles en propietat o en els quals es visca en lloguer ‘o en unes altres circunsancias’.

Si és el cas, també poden ser necessaris altres documents com el DNI de l’arrendador i quotes de lloguer en cas de viure arrendat, quotes de sindicats o col·legis professionals, deduccions, etcètera.

Es pot consultar la relació completa de documentació, com de rendiments de capital immobiliari o regularització en la pàgina web de l’Agència Tributària.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + sis =

cultura als barris 2019
programacion rialto
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019