25n
25N
25N

Campanya de Control de Mosquits a Xàtiva

Campanya de Control de Mosquits a Xàtiva
03/06/2020 -

Amb l’arribada de la primavera i a causa de les temperatures altes, augmenta la presència de mosquits. A això, s’uneixen les recents i intenses pluges, que han afavorit la inundació de focus, tant els extensos, que constitueixen l’hàbitat del mosquit de mareny com de xicotets estancaments d’aigua que afavoreixen la cria del mosquit tigre, aquest últim, especialment en llocs privats.

L’Ajuntament de Xàtiva i CTL Sanitat Ambiental intensifiquen els tractaments amb termonebulització en les pedanies per presència de mosquit en llocs com els marges i descampats de la Senda de les Olles en la zona de Bixquert, Torre Lloris i la zona de Carraixet. També en les pedanies d’Annauir, (camí del cementeri, tram del riu Cànyoles, marges de la carretera) i pedania de Sorió (marges del riu).

No obstant això en les propietats privades, llocs on l’empresa no pot actuar, la col·laboració ciutadana és fonamental. Tant el mosquit de mareny com el mosquit tigre, poden criar-se en els llocs menys sospitats del domicili. Per això l’empresa i el consistori han fet una crida als veïns perquè paren atenció en aquests llocs on la seua acció no arriba.

En el cas dels vectors com els mosquits, demanen que es vigile especialment les piscines, però també embassaments, tolls, bidons, pneumàtics, jardineres i recipients en general, ja que les larves de mosquit es crien en aquests punts. En cas de piscines, es deu clorar i en el cas de localitzar aqueixos xicotets tolls s’han d’assecar, abocar lleixiu o cobrir amb mosquiteres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 8 =