25n
Orgull
Orgull

"Jo estalvie aigua, i tu?", campanya de conscienciació sobre el consum responsable d'aigua

"Jo estalvie aigua, i tu?", campanya de conscienciació sobre el consum responsable d'aigua
18/08/2018 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) col·labora amb la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana en una campanya de conscienciació i sensibilització entre els usuaris de Metrovalencia i Tram d’Alacant per a impulsar un consum responsable de l’aigua entre la ciutadania.

La campanya, en castellà i valencià, porta per títol “Jo estalvie aigua, i tu?”  i comprèn una bateria de recomanacions bàsiques perquè qualsevol persona en el seu moment a dia puga contribuir a una reducció de la quantitat d’aigua que utilitza i aconseguir un consum més responsable.

Aquesta acció s’emmarca dins de la política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de FGV a través de la denominada Línia 0, i es pot observar a través de 200 vinils a l’interior dels trens de Metrovalencia i 80 cartells en els trens de Tram d’Alacant, repartits entre les seues diferents línies.

FGV i la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana mostren amb aquesta campanya el seu compromís en la conscienciació social entorn de l’ús dels recursos naturals, i en concret la difusió de bones pràctiques en el consum racional i responsable de l’aigua.

A més, són conscients que el dia a dia de les persones contempla àmplies i senzilles possibilitats per a millorar i reduir l’ús d’aquest ben tan preuat i el que es pretén amb aquesta acció és conscienciar sobre aquest repte i difondre recomanacions a l’abast de tota la ciutadania per a la seua posada en pràctica. Altres accions d’aquesta campanya de la Unió de Consumidors es realitzen amb la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana.

Entre les recomanacions de la campanya de FGV i la Unió de Consumidors es troba la de dutxar-se en lloc de banyar-se (cada persona estalviaria prop de 30.000 litres a l’any), utilitzar electrodomèstics a càrrega completa, no utilitzar el vàter com a poal de brossa, tancar l’aixeta mentre no s’utilitze (per exemple, durant el raspallat de les dents), utilitzar mètodes ecològics per a llavar el cotxe, no tirar oli per les canonades per a no contaminar l’estat de l’aigua, tancar lleugerament la clau de pas de l’habitatge perquè la quantitat d’aigua per segon de les aixetes es reduïsca o reutilitzar l’aigua sempre que siga possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 − 2 =