caixa popular

Gaudir no és intoxicar-se, lema de la campanya de l'Ajuntament amb motiu de la nit de Sant Joan

Gaudir no és intoxicar-se, lema de la campanya de l'Ajuntament amb motiu de la nit de Sant Joan
22/06/2017 -

“La màgia de la nit de Sant Joan tornarà a inundar les platges de la ciutat de València i, com cada any, milers de valencianes i valencians acudiran a la seua cita amb la festa del foc a la platja. Per aquest motiu, la Regidoria de Sanitat, a través del Servici de Drogodependències, ha desenvolupat la campanya amb el lema Gaudir no és intoxicar-se”. Així ho ha dit la regidora de Sanitat, Maite Girau, qui ha ratificat que “la prudència en el consum d’alcohol s’imposa en una festa com aquesta, en què participa moltíssima gent, entre ells molts joves”.

Aquesta és la idea central de la campanya informativa realitzada des de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, que finalitzarà a principis de juliol. Es dóna la circumstància que, per primera vegada des de la creació d’aquesta unitat, la difusió d’un missatge preventiu compta amb el suport de huit associacions: Adsis/Hedra, Alcohòlics Anònims, Aprovat, Avant, Avex, Projecte Home, Narcòtics Anònims i Patim. Aquestes són pràcticament totes les associacions que treballen en l’àrea de la lluita contra les drogodependències a la ciutat de València.

La campanya de l’Ajuntament ja s’està divulgant en aquests moments, d’una banda, en la via pública, als MUPI, del 19 de juny al 2 de juliol; i d’una altra, en l’EMT, pel Canal Bussi, els dies 21, 21 i 23 de juny.

La regidora Maite Girau ha explicat que “des de la Regidoria de Sanitat, Salut i Esports volem insistir que gaudir no és intoxicar-se. La prudència en el consum d’alcohol s’imposa en una festa com la nit de Sant Joan en la qual participa moltíssima gent jove. Hem d’instruir els nostres joves sobre els terribles efectes que es produeixen quan s’abusa de l’alcohol”.

La prevenció en l’abús del consum d’alcohol resulta essencial per a reduir els casos d’intoxicacions etíliques. En 2015, més de 30 persones van ser ateses a València per membres de la Creu Roja a causa d’intoxicacions etíliques en la nit de Sant Joan. Aquesta xifra va descendir a 13 casos l’any passat. “La Regidoria de Sanitat confia que els esforços de l’Ajuntament en l’àrea de la prevenció aconseguisquen frenar els casos d’intoxicació pel consum abusiu d’alcohol”, ha manifestat la regidora.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats