25n
25N
25N

'Amunt eixes persianes' agraeix als comerços locals la seua tasca durant la pandèmia i impulsa la seua reactivació

Joan Ribó, alcalde de València i Carlos Galiana, regidor de Comerç, presenten una campanya per agraïr l’esforç de les PIMES al confinament

'Amunt eixes persianes' agraeix als comerços locals la seua tasca durant la pandèmia i impulsa la seua reactivació
28/07/2020 -

L’Ajuntament de València vol donar el seu suport a les PIMES que durant la pandèmia s’han mantingut oberts i hi han contribuït amb la seua tasca a garantir els productes essencials al veïnat en eixos moments difícils. Per este motiu, Joan Ribó, alcalde de València i Carlos Galiana, regidor de Comerç, han presentat la campanya ‘Amunt eixes persianes’ amb la qual es pretén que la ciutadania col·labore amb estos establiments.

“Els comerços són el motor econòmic que dóna la característica de barri als nuclis d’edificis. Si no, les construccions són meres ciutats dormitoris”: així ha volgut posar en relleu la labor de les tendes xicotetes a les ciutats i pobles l’alcalde. “Els autònoms i PIMES són un sector clau per a l’equilibri de la ciutat, així com de la vida dels barris que, desgraciadament ha sigut uns dels sectors més colpejats per la situació econòmica generada per la Covid-19”. Per a revertir esta situació, l’Ajuntament ha destinat diverses ajudes econòmiques i ha llançat uns vídeos motivacionals per a donar el seu suport al col·lectiu. ‘Amunt eixes persianes’ vol reconéixer i protegir l’activitat d’estos professionals, molts d’ells considerats servicis essencials, “com és el cas dels venedors i venedores dels mercats municipals” ha destacat l’alcalde.

Amunt eixes persianes

Esta campanya de promoció s’emmarca en les actuacions municipals desenvolupades per a impulsar la reactivació econòmica de la ciutat. Es du a terme a l’empar de l’Acord de Reconstrucció signat a València per a la reactivació econòmica de la ciutat, que inclou un Pla d’impuls al comerç local i de proximitat, “sector clau i de futur”. I este pla contempla, per exemple, la promoció de compra local (anomenada de km 0), o altres accions comercials per fomentar els mercats de proximitat a Castellar-Oliveral, Mercat de Colón, Benimaclet i Malilla.

Joan Ribó, que ha recordat que la ciutat de València va ser una de les primeres a signar un acord per a la reactivació econòmica de la ciutat per pal·liar l’impacte de la pandèmia, ha explicat que l’Ajuntament també treballa «per fomentar la digitalització i l’activitat en línia de PIMES i comerços per adaptar-los a possibles futures contingències».

Ajudes econòmiques per al xicotet comerç

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, també s’ha fet ressò de les mesures que l’Ajuntament ha pres durant l’Estat d’Alarma “per tal d’ajudar els comerços de proximitat, que han sigut una prioritat durant esta crisi”. De fet, ha concretat, “hem destinat més de 6 milions d’ajudes a autònoms i PIMES, hem suplementat les ajudes al comerç en 1,6 milions d’euros, ja que, en un principi, abans de la pandèmia, havíem previst 457.000 euros d’ajudes que, finalment, han registrat un increment del 250% (és a dir, hem multiplicat per 2,5)”.

Durant la seua intervenció, l’alcalde també ha parlat de les dues línies d’ajudes: una destinada al xicotet comerç, d’1.240.743 euros, i una altra per a la venda no sedentària i mercats municipals, de 829.290 euros.

Per últim, ha afegit el primer edil, “també hem repartit 2.200 kits de reobertura entre el xicotet comerç associat a les diferents entitats de barri de la ciutat i els mercats de venda no sedentària”. Estos kits estaven formats per mascaretes, gel hidroalcohòlic, cartells anunciadors de les mesures, fullets informatius sobre les mesures per als clients, cinta adhesiva per a marcar distàncies.

Amunt eixes persianes

Carlos Galiana, ha manifestat que esta campanya, que es difondrà amb cartells i vídeos, fins a setembre, a través del mobiliari urbà, les xarxes i els mitjans de comunicació, «pretén transmetre la necessitat que València té del seu comerç, que dóna personalitat a la ciutat». «A més –ha afegit- és un gest d’agraïment, especialment als comerços d’alimentació que van ser decretats com servicis essencials i van garantir l’abastiment de la ciutat durant l’Estat d’Alarma». També ha volgut ressaltar que esta campanya vol transmetre la confiança que inspiren els comerços de proximitat: “els protagonistes que ixen en els cartells i vídeos són persones reals que han estat durant els moments de necessitat al davant de l’abastiment de la ciutat”. També ha anunciat futures campanyes que es desenvoluparan per promocionar els productes típics de la festa de Sant Dionís, que els seus pastissers han rebut la medalla d’honor, o la tradicional campanya de comerç de Nadal.

Esta campanya no parla a soles dels establiments, també són un suport als restaurants i als hostalers que lluiten per alçar la persiana cada dia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + nou =