25n
25N
25N

Un altre any més els 'campaments socials' de Mislata continuen collint èxit

Un altre any més els 'campaments socials' de Mislata continuen collint èxit
31/07/2019 -

Durant els mesos d’estiu en els quals no hi ha activitat escolar, 170 xiquets i xiquetes de Mislata, amb edats compreses entre els 3 i 17 anys, gaudeixen d’un campament ple d’activitats de tota mena per a ajudar les famílies mislateres amb més necessitats a poder conciliar la seua vida laboral mentre els xiquets no tenen classes.

Aquest tipus de polítiques per a les persones desenvolupades per l’Ajuntament, s’han convertit en tot un referent nacional. Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir els menjadors escolars a l’estiu. Ho va fer per primera vegada fa 7 anys, després que els Serveis Socials detectaren que a moltes famílies els resultava impossible cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills i filles.

El que al principi va ser un menjador social d’emergència, va anar evolucionant fins a convertir-se hui dia, explica l’alcalde Carlos Fernández Bielsa, “en una escola d’estiu més, on garantim a tots els xiquets i xiquetes de Mislata tres menjars al dia, però on també garantim el seu dret a passar-li’l bé en vacances, com qualsevol xiquet a aqueixes edats”.

El campament social d’enguany està seguint el mateix reeixit patró que en anys anteriors, amb activitats extraescolars dins d’un context socioeducatiu. Els xiquets i xiquetes gaudeixen d’activitats enfocades en una educació en valors. Al llarg de la setmana els participants superen reptes i desenvolupen projectes alhora que van aprenent sobre companyonia, tolerància o respecte pel medi ambient.

En aquesta ocasió el Mediterrani està sent el tòpic entorn del qual giren totes les activitats. Entre les activitats que més estan agradant als xicotets destaquen les visites a la piscina municipal, el parc viari de la Canaleta, els inflables aquàtics o la setmana de l’esport.

El campament social d’estiu no és l’únic que se celebra al llarg de l’any, ja que, tant per Pasqua com per Nadal, l’Ajuntament de Mislata organitza sengles campaments en els quals, més enllà de les activitats lúdiques i educatives, el menjador social garanteix 3 menjars als xiquets de les famílies més necessitades.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent