25n
Orgull
Orgull

El campament social de Mislata garanteix un estiu saludable a més d'un centenar de menors

El programa combina activitats lúdiques amb menjador, garantint tres menjars al dia als xiquets i xiquetes

El campament social de Mislata garanteix un estiu saludable a més d'un centenar de menors
14/07/2021 -

Durant els mesos de juliol i agost, al voltant de 120 xiquets i xiquetes de Mislata, amb edats compreses entre els 3 i 17 anys, acudeixen al campament social d’estiu, organitzat per la regidoria de Benestar Social per a ajudar a les famílies mislateres amb més necessitats a poder conciliar la seua vida laboral mentre els xiquets no tenen classes.

Enguany, a causa de les circumstàncies derivades de la crisi sanitària, igual que va ocórrer en la passada edició, torna a ser un any amb mesures excepcionals.

Tots els xiquets i xiquetes participants seguiran un estricte protocol de seguretat sanitari amb pressa de temperatura a l’entrada, desinfecció constant de mans, entrada al campament per torns per a evitar aglomeracions, neteja i desinfecció dels materials utilitzats, la separació d’1,5 metres entre menors en el menjador, així com l’ús de màscara.

“Des de l’equip de govern tenim un clar compromís de donar resposta a les necessitats socials de totes aquelles persones que l’estan passant malament; és per això que hem realitzat de nou un gran esforç per a crear un entorn segur on aquests xiquets i xiquetes puguen passar-lo bé i, el més important, garantir-los una alimentació durant les seues vacances”, ha afirmat l’alcalde Carlos F. Bielsa.

L’activitat s’emmarca dins de les polítiques per a les persones desenvolupades per l’Ajuntament de Mislata i s’ha convertit en tot un referent nacional després de quasi ja una dècada de funcionament.

Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir els menjadors escolars a l’estiu, després que Serveis Socials detectara que moltes famílies tenien dificultats per a cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills i filles en períodes vacacionals.

D’aquesta manera, durant les pròximes setmanes, els i les menors rebran el menjar en les mateixes instal·lacions del col·legi Ausiàs March, i se’ls entregarà el berenar i el desdejuni de l’endemà.

A part, com explica el regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, “els xiquets i xiquetes comptaran sempre amb la presència de monitors titulats que han dissenyat diverses activitats lúdiques compatibles amb la situació actual”.

Per a garantir una major seguretat, els xiquets i xiquetes participants han sigut organitzats en diversos grups bambolla, perquè, “en el cas d’eixir algun cas positiu durant aquestes setmanes s’aïllaria únicament al grup afectat i es podria continuar així amb el campament”, apunta Moreno.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − huit =