25n
25N
25N

Alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria coordinen amb el president de la Diputació la gestió davant la crisi de la COVID-19

Alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria coordinen amb el president de la Diputació la gestió davant la crisi de la COVID-19
11/05/2020 -

Els alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria han mantingut aquest dilluns una reunió telemàtica amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, en la qual han pogut tractar de manera conjunta les diferents ajudes que els municipis estan rebent de l’ens provincial des de l’inici de l’estat d’alarma. D’aquesta manera, els ajuntaments continuen coordinant al costat del màxim responsable provincial la gestió davant la crisi causada per la COVID-19.

El president Gaspar ha aprofitat per a explicar als representants municipals les diferents mesures aprovades pel ple de la Diputació del mes d’abril, entre les quals s’inclouen les ajudes extraordinàries del Fons de Cooperació Municipal i el nou Pla d’Inversions 2020-21. A través de tots dos programes, els ens locals de la comarca rebran més de 14 milions d’euros (14.186.000 euros) per a fer front a la crisi causada per la COVID-19, d’una banda, i per a millorar les infraestructures i serveis dels municipis, per una altra.

En concret, els 16 municipis del Camp de Túria rebran 3.236.000 euros de l’aportació extraordinària de la Diputació al Fons de Cooperació conjunt amb la Generalitat. Amb aquestes ajudes directes, que poden destinar-se a despesa corrent o qualsevol altra necessitat que tinguen els ajuntaments, la corporació provincial millora la liquiditat immediata que requereix l’administració local per a donar resposta a les conseqüències de la pandèmia.

D’altra banda, els 10.950.000 euros del Pla d’Inversions arribaran a tots els municipis de la comarca i a la mancomunitat Camp de Túria, amb la finalitat de millorar les infraestructures i serveis de les 16 localitats.

Amb l’aprovació d’aquestes dos importants iniciatives, que sumen en el global de la província 180 milions d’euros, es pretén ajudar als ajuntaments de manera ràpida, amb la finalitat que puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia i incentivar la reactivació econòmica en els diferents municipis.

Coordinació entre institucions

Per part seua, els alcaldes i alcaldesses del Camp de Túria han exposat al president Gaspar els diversos dubtes que tinguen sobre qüestions d’infraestructura, serveis, impostos o ocupació, amb la finalitat de coordinar de manera més efectiva les diferents línies de treball que es duen a terme des dels consistoris.

Els participants en la trobada han agraït al president de la Diputació la convocatòria de la reunió, així com les actuacions que s’han anat realitzant des de l’inici de l’estat d’alarma, entre les quals destaca tant l’enviament de material de protecció com la celeritat perquè els municipis pogueren disposar de recursos econòmics per a fer front a la crisi sanitària.

Els responsables locals també han recalcat la importància que té treballar de manera conjunta i coordinada per a compartir inquietuds, dubtes i solucions a la situació sobrevinguda amb la crisi del coronavirus. Una d’aquestes inquietuds, la de poder destinar els superàvits i romanents a la gestió d’aquesta situació excepcional, la va traslladar el president Gaspar als responsables de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 1 =