25n
25N
25N

Camp de Morvedre rebrà 600.000 euros per a la restauració del seu patrimoni

Maria Josep Amigó: “Un total de nou municipis rebran aquestes ajudes que s’han adjudicat seguint criteris tècnics, i és cada ajuntament qui decideix quins projectes són els més necessaris”

Camp de Morvedre rebrà 600.000 euros per a la restauració del seu patrimoni
07/12/2017 -

La comarca del Camp de Morvedre rebrà un total de 615.540 euros en concepte de les Ajudes per a la restauració del patrimoni de la Diputació de València, les quals han sigut presentades per part de la vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur. Tots dos van coincidir que per al nou equip de govern és una prioritat la conservació del patrimoni “que és de tots”, a més de presentar una inversió bianual que beneficiarà a 14 béns històrics i culturals de 9 pobles de la comarca.

Es tracta de diverses línies d’ajuda per a obres de restauració i conservació de béns immobles amb valor històric, artístic o d’interès local. En el cas del Camp de Morvedre, l’ajuda ascendeix a 460.362 euros per a projectes públics i altres 50.000 euros per a projectes privats. A més, una altra de les partides ha sigut destinada, amb un pressupost de 50.000 euros per a ajuntaments i 16.065 euros per a entitats privades, a obres de condicionament, millora o conservació d’immobles destinats a activitats musicals. Mentre que s’ha habilitat una línia de subvencions per a la restauració de patrimoni de béns mobles de titularitat pública.

“Un total de 9 municipis rebran aquestes ajudes que s’han adjudicat seguint criteris tècnics, a través de barems transparents i objectius”, ha destacat la vicepresidenta. Amigó ha incidit en l’autonomia dels pobles i ciutats, “posat que és cada ajuntament qui sol·licita les ajudes i decideix quins projectes són els més necessaris per als seus veïns i veïnes”, a més d’en els criteris tècnics i objectius que han seguit per a atorgar les subvencions.

En la mateixa línia s’ha expressat Altur, qui ha manifestat “l’obsessió” de la Diputació per a establir una comissió independent composta per tècnics que reparteixen aquesta dotació a través de barems transparents. “Ha sigut un treball molt complex en el qual han participat juristes, arqueòlegs i historiadors, entre altres, els quals han hagut d’estudiar més de mil propostes”, ha destacat. Així mateix, el delegat de Cooperació Municipal ha volgut destacar que en aquesta convocatòria s’ha dedicat una atenció especial als municipis més xicotets perquè, en la seua opinió, “són els que més dificultats econòmiques tenen”.

Castells, teles i centres de música

Per a aquesta nova convocatòria, com s’ha dit, la institució ha augmentat el pressupost un 30% més respecte a anteriors corporacions. En total, 248 projectes que recorren totes les comarques valencianes i que, en el Camp de Morvedre inclouen actuacions com la rehabilitació interior de la Torre del Senyor de la Vila, a Benevites, o la intervenció d’urgència del castell de Petrés. En el cas de la línia destinada al patrimoni de béns mobles, la corporació finançarà restauracions com la de la tela ‘El baptisme de Jesús’, a Algar de Palància, o la taula d’escriptori i butaca de l’expresident Juan Negrín, a Nàquera.

A més, la tercera línia de subvencions, destinada a la restauració d’immobles musicals, cobrirà el condicionament del saló d’actes de la Joventut Musical Verge de l’Estel, a Gilet, o la intervenció en l’edifici municipal de la societat musical de Petrés.

“Cal destacar el compromís amb les societats musicals, amb projectes de restauració i rehabilitació de locals de bandes, escoles de música, teatres i tot tipus d’espais vinculats a la música, la qual és un dels motors del nostre territori”, ha manifestat la vicepresidenta.

Criteris en el repartiment de les ajudes

A l’hora de distribuir les ajudes, els tècnics de la Diputació han tingut en compte els béns catalogats com Bé d’Interès Cultural o Bé de Rellevància Local i, en el cas dels centres musicals, s’ha donat preferència a les obres necessàries per a la realització de l’activitat artística. Com a novetat, aquesta convocatòria ha prioritzat els projectes dels pobles més xicotets i aquells que no han rebut ajudes en anys anteriors.

Així mateix, també s’ha premiat el cofinançament amb els governs locals. “Hem valorat de forma positiva el compromís dels ajuntaments en les obres”, ha ressaltat el diputat de Cooperació Municipal. Totes les localitats als quals es va atorgar l’ajuda podran rebre fins a 50.000 euros, als quals podran sumar fins a 50.000 més segons l’aportació dels consistoris. “Per exemple, si un ajuntament inverteix 10.000 euros de fons propis, la Diputació garanteix els primers 50.000 més 10.000 euros”, ha afegit Altur.

Actuacions en els municipis

En concret, els 9 municipis del Camp de Morvedre percebran un total de 615.540 euros. Per localitats l’assignació serà la següent:

Alfara de la Baronia: 48.677 euros.
Algar de Palancia: 4.114 euros.
Benavites: 104.000 euros.
Benifairó de les Valls: 92.000 euros.
Gilet: 16.065 euros.
Petrés: 115.685 euros.
Quart de les Valls: 50.000 euros.
Sagunt: 135.000 euros.
Torres Torres: 50.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 19 =