25n
25N
25N

Camí cap a la reciprocitat entre la nova RTVV i TV3

Camí cap a la reciprocitat entre la nova RTVV i TV3
20/09/2016 -

El President de la Generalitat, Ximo Puig, i el President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, han acordat establir un nou marc de relacions entre la Comunitat Valenciana i Catalunya, que es concretarà, entre altres mesures, en reunions bilaterals cada semestre entre tots dos governs, que es desenvoluparan de forma alterna en cada comunitat.

Així ho han acordat després d’una reunió institucional en el Palau de la Generalitat, prèvia a la clausura el cim del Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani i de la Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani. L’objectiu d’aquest nou marc de relacions, tal com ha expressat el President Ximo Puig, és portar a les institucions la “normalitat” que ja és comuna entre els ciutadans d’ambdues comunitats.

Per a açò, a més de les reunions bilaterals, també es constituirà una comissió tècnica permanent dels dos governs per a realitzar “un seguiment real i quotidià” de les obres del Corredor Mediterrani, i s’ampliarà el diàleg a la resta de comunitats de l’arc mediterrani per a “la vigilància i impuls definitiu” d’aquesta infraestructura.

D’altra banda, la reunió també ha permés, tal com ha destacat Ximo Puig, avançar cap a reciprocitat entre la nova televisió pública valenciana i Tv3. Amb aquest motiu, s’engegarà “de manera immediata” una comissió tècnica per a fer possible aquesta relació de col·laboració.

En conjunt, tots dos presidents autonòmics ha qualificat la trobada com “una jornada històrica” després de “massa temps” d’incomunicació entre la Comunitat Valenciana i Catalunya. En aquest sentit, Puig, que ha definit aquest cim com la trobada més important entre ambdues comunitats des de la recuperació de l’autogovern, ha recalcat que s’ha obert “un nou temps de normalització de les relacions, d’aposta comuna i aliança per l’ocupació i el progrés social” d’ambdues comunitats.

“No podem perdre més temps; som dues comunitats amb vigor, amb un creixement i exportacions per sobre de la mitjana espanyola; No volem continuar treballant sense mirar-nos als ulls i sense dir que volem treballar junts”, ha assegurat Puig. En el mateix sentit s’ha pronunciat Puigdemont, qui ha parlat de la necessitat de “revertir” la “incomunicació” que ha existit fins hui.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 13 =